FORMIRAN NACIONALNI FORUM ZA ZAPOŠLJAVANJE MLADIH: Pokrenut međusektorski dijalog

FORMIRAN NACIONALNI FORUM ZA ZAPOŠLJAVANJE MLADIH: Pokrenut međusektorski dijalog

foto: Beogradska otvorena škola


Beogradska otvorena škola okupila je oko 30 predstavnika ključnih javnih institucija,  organizacija civilnog društva i poslovnog sektora na konstitutivnom sastanku „Nacionalnog foruma za zapošljavanje mladih“, u okviru regionalnog projekta „Inicijativa organizacija civilnog društva Zapadnog Balkana za podršku zapošljavanju mladih -WeB4YES”.

http://bos.rs

Prvi sastanak Nacionalnog foruma za zapošljavanje mladih održan je 27. aprila u hotelu  “Crowne Plaza” u Beogradu.

Sastanku je prisustvovalo 26 predstavnika  institucija i organizacija sa relevantnim iskustvom u oblasti zapošljavanja i zapošljivosti mladih. Tokom sastanka je bio predstavljen “Nacrt izveštaja o zapošljivosti i aktivnim merama zapošljavanja mladih u Srbiji” i započet je konstruktivan dijalog između svih relevantnih aktera u ovoj izuzetno važnoj oblasti.

„Nezaposlenost mladih je izazov za čitav region. Mi ćemo nastojati da doprinesemo intenziviranju razmene iskustava i saradnje svih ključnih aktera na nacionalnom regionalnom nivou. Verujemo da organizacije civilnog društva mogu da daju doprinos u procesu  donošenja, sprovođenja i evaluacije javnih politika u ovoj oblasti.“, izjavila je Jelena Manić Radoičić iz Beogradske otvorene škole.

Pomenuti Izveštaj sa pratećim preporukama biće predstavljen na “Regionalnom forumu za zapošljavanje mladih” koji će se održati 20. i 21. juna, kako bi se došlo do zajedničkih preporuka zasnovanih na iskustvima iz Zapadnog Balkana. Na forumu će biti predstavljene preporuke za politike usmerena na unapređenje zapošljivosti mladih i na postojeće aktivne mere zapošljavanja mladih u regionu.

Beogradska otvorena škola već 25 godina aktivno podstiče kontinuirani razvoj pojedinca, celoživotno učenje i ukupni ekonomski razvoj društva kroz doprinos uspostavljanju sistema karijernog vođenja i savetovanja i jačanju veza obrazovanja i tržište rada.

Više o projektu na: http://www.bos.rs/aktuelni-projekti.html

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar