FORUM BEOGRADSKIH GIMNAZIJA PROZVAO ANU BRNABIĆ: Premijerka omalovažava nastavničku profesiju

FORUM BEOGRADSKIH GIMNAZIJA PROZVAO ANU BRNABIĆ: Premijerka omalovažava nastavničku profesiju

Foto: Oksana Toskić


Forum beogradskih gimnazija ocenio je danas da je premijerka Ana Brnabić izjavom da plate neće biti jednako uvećane onima koji rade 12 sati i onima koji u učionici provode po tri sata dnevno, neodmerena i štetna po prosvetu Srbiji.

“Svojom nespretnom izjavom, premijerka Srbije Ana Brnabić je svesno ili nesvesno uvredila sve prosvetne radnike, omalovažila njihov rad i postavila ih na stub srama”, navodi se u saopštenju.

Forum je upitao premijerku da li radni dan glumca traje dva sata, koliko traje predstava ili hirurga tri sata, koliko traje operacija.

“Forum beogradskih gimnazija, pre svega, podseća premijerku da nastavnik dnevno drži 5,8 časova, a ne tri časa sa djacima i da se školskim zvonom ne završava njegov radni dan, već se nastavlja sednicama i drugim aktivnostima u školi, kao i kod kuće, i neretko traje mnogo duže od osam sati”, navodi se u saopštenju.

Forum je upitao i šta mogu da očekuju od dece i roditelja, ako ona, koja je na čelu države, “po drugi put u poslednja dva meseca, javno vidi prosvetne radnike kao neradnike koji čitaju novine na času, rade tri sata dnevno i koji ne zaslužuju povećanje plata”.

2 komentara

Dodajte komentar
 1. 1
  istina

  Potpuno se slažem sa premijerkom. Koliko ko ima dnevno časova,koliko imaju g.odmora. Da im je loše potražili bi posao van obrazovanja.

  • 2
   bri

   Kako Vas nije sramota da ovako pričate?! Da li Vi znate da su prosvetni radnici pedagozi, koji usmeravaju decu i osposabljavaju ih za društvo?! Da li to treba da rade rijalitiji, Pink, Informer? Sramota.. Zato i jesmo tu gde jesmo..

+ Ostavite komentar