(FOTO) OTVOREN SAJAM KINESKIH PROIZVODA U BEOGRADU!


U beogradskom Belmax Centru u Zemunu, danas je otvoren “Sajam kineskih proizvoda” koji će trajati do 26. maja. Izlaže više od 60 vodećih kompanija iz kineske provincije Đenđang. Posetioci imaju priliku da na oko pedeset štandova vide proizvode iz oblasti građevinarstva i dekorativnih materijala, elektronike i elektrotehnike, rasvete, mašina i prateće opreme.

 

– Ukoliko se bavite samo trgovinom u Srbiji ne možete mnogo da zaradite. Zato vas pozivam da investirate u privredu. Želja nam je da imamo zajednički proizod za sva svetska tržišta. Rast Kine je uplašio mnoge koji su mislili da bez rada mogu da vladaju svetom. Ako idemo zajedno, tržište će ostati otvoreno, izjavio je,Tomislav Nikolić, predsednik Saveta za kordinaciju sa Ruskom Federacijom i Narodnom Republikom Kinom, na otvaranju sajma.

saasa

Otvaranju manifestacije prisustvovali su ambasador Narodne Republike Kine u Srbiji, Li Mančang predstavnik Džeđijang provincije i predstavnici Privredne komore Srbije, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacije Republike Srbije.

– Očekujemo da se narednih dana pojavi veći broj domaćih kompanija i da se njihovi predstavnici uvere da je reč o veoma kvalitetnim programima koji su apsolutno usklađeni sa svim zahtevima i standardima evropskog tržišta, naglasio je Žiko Obradović direktor prodaje “Čint elektrike” za region bivše Jugoslavije.
Posetioce su najviše zanimali proizvodi iz oblasti građevinarstva jer su kineski graditelji sve prisutniji u Srbiji.Većina smatra da od njihovih firmi imamo šta da naučimo bez obzira što smo i mi u svetu poznati kao dobri građevinci.

– Njihovi gradovi su najbolji primer kako brzo i kvalitetno rade jer su u stanju da za nekoliko meseci potpuno izmene delove svojih četvrti koje su neuporedivo veće od Beogradskih naselja. Oni su primer dobre i efikasne organizacije, što nama sigurno nedostaje, kaže Zoran Konstantinović.

Do prošle godine je ukupna vrednost najvećih zajedničkih projekata Srbije i Kine dostigla cifru od šest milijardi dolara.

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar