GUGL I FEJSBUK: Ove dve kompanije imaju slična pravila kada je reč o vezi sa kolegom

GUGL I FEJSBUK: Ove dve kompanije imaju slična pravila kada je reč o vezi sa kolegom

foto: shutterstock


Istraživanje Career Buildera, sprovedeno u 2017. godini, pokazalo je da je 41 odsto radnika imalo sastanak sa kolegom, a da je trećina takvih odnosa završila brakom.

Zbog toga sve veći broj muškaraca i žena ima problema u odvajanju poslovnog i privatnog života.

Kompanije Fejsbuk i Gugl pronašle su razuman pristup modernim romansama, piše Business Insider.

Zaposlenima u ovim kompanijama je dozvoljeno da svog kolegu pozovu na sastanak. Ako ih osoba odbije, nemaju pravo da ponove istu stvar.

Odgovori poput “zauzet sam“ i “ne mogu večeras“ računaju se kao odbijanje. Međutim, ako postoji jasan sukob interesa, koji zaposleni prećutkuju, sledi “disciplinska mera“.

Za sve one koji ne rade ni u Guglu ni u Fejsbuku bitno je da se o stavu firme o vezi sa kolegom prvo raspitaju.

“Budite spremni da kolegi date mogućnost da kaže da nije zainteresovan”, ističe jedan ekspert za Hafington post (Huffington Post).

En Vud, koja je četiri godine radila u Guglu, ispričala je da se nekoliko puta našla na “slučajnim sudarima”, misleći da je reč o običnom piću posle posla sa kolegom, da bi se kasnije ispostavilo da je zapravo ta osoba imala nešto drugo na umu.

Čak iako se veza otpočne na taj način, određena pravila i dalje važe. Kako Business Insider navodi, jako je bitno da znate posledice takve odluke, čak i onda kada se veza raspadne.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar