Društvo
13.04.2018. 13:55
R.E./Beta

IDEJA U RAZMATRANJU: Srpski i hrvatski policajci u zajedničkom čuvanju granice od migranata

mdj1521.jpg

Direktor policije Srbije Vladimir Rebić razgovarao je danas sa direktorom hrvatske policije Nikolom Milinom o uspostavljanju zajedničkih mešovitih patrola na granici u cilju bolje zaštite granične linije i suzbijanja ilegalnih migracija.

"Razgovarali smo o uspostavljanju zajedničkih mešovitih patrola koje će obezbediti bolju zaštitu državne granice, suzbijanje ilegalnih migracija i bolju razmenu informacija o stanju bezbednosti na zajedničkoj državnoj granici. Uspostavljanje mešovitih patrola sa hrvatskom policijom predviđeno je Akcionim planom za Poglavlje 24 i mi i time jasno pokazujemo opredeljenost MUP-a Srbije u ispunjavanju uslova za članstvo u Evropskoj uniji", naveo je Rebić.

Kako se navodi u saopštenju, Rebić i Milina su se sastali na graničnom prelazu Batrovci-Bajakovo, gde su konstatovali da je saradnja policija veoma dobra, otvorena i efikasna, posebno u suzbijanju prekograničnog kriminala.

Rebić je zahvalio Milini na saradnji koja je rezultirala nedavnim hapšenjem srpskog državljanina D.V. (38) u Hrvatskoj, na osnovu međunarodne poternice Srbije zbog sumnje da je izvršio teško ubistvo.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
moderate rain
19°C
14.06.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve