IDEJA U RAZMATRANJU: Srpski i hrvatski policajci u zajedničkom čuvanju granice od migranata

IDEJA U RAZMATRANJU: Srpski i hrvatski policajci u zajedničkom čuvanju granice od migranata

Foto: Marko Đoković


Direktor policije Srbije Vladimir Rebić razgovarao je danas sa direktorom hrvatske policije Nikolom Milinom o uspostavljanju zajedničkih mešovitih patrola na granici u cilju bolje zaštite granične linije i suzbijanja ilegalnih migracija.

“Razgovarali smo o uspostavljanju zajedničkih mešovitih patrola koje će obezbediti bolju zaštitu državne granice, suzbijanje ilegalnih migracija i bolju razmenu informacija o stanju bezbednosti na zajedničkoj državnoj granici. Uspostavljanje mešovitih patrola sa hrvatskom policijom predviđeno je Akcionim planom za Poglavlje 24 i mi i time jasno pokazujemo opredeljenost MUP-a Srbije u ispunjavanju uslova za članstvo u Evropskoj uniji”, naveo je Rebić.

Kako se navodi u saopštenju, Rebić i Milina su se sastali na graničnom prelazu Batrovci-Bajakovo, gde su konstatovali da je saradnja policija veoma dobra, otvorena i efikasna, posebno u suzbijanju prekograničnog kriminala.

Rebić je zahvalio Milini na saradnji koja je rezultirala nedavnim hapšenjem srpskog državljanina D.V. (38) u Hrvatskoj, na osnovu međunarodne poternice Srbije zbog sumnje da je izvršio teško ubistvo.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar