IZNEĆU JAVNO SVE DETALJE O NAPADU: Cvetković najavio konferenciju za štampu u Beogradu

IZNEĆU JAVNO SVE DETALJE O NAPADU: Cvetković najavio konferenciju za štampu u Beogradu

Foto: YouTube screenshot


Novinar iz Bele Crkve Stefan Cvetković najavio je da će u ponedeljak održati konferenciju za novinare u Medija centru u Beogradu na kojoj će, kako je najavio, izneti sve detalje od interesa za javnost, uključujući i njegove navode da su preksinoć pucali na njegov automobil.
Ta informacija agenciji Beta je potvrdjena i u Medija centru.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je slučaj novinara iz Bele Crkve Stefana Cvetkovića “veoma neobičan” i da se, u najmanju ruku, mnogo toga ne slaže u izjavama koje je o doživljenim napadima dao na saslušanju.

Stefanović je podsetio da Bela Crkva nije toliko mala da niko ne bi čuo pucanj da ga je bilo, a kamoli više pucnjeva ili rafal.

“Malo je čudno, nema ni čaure, ni svedoka, ni tragova od metaka, u najmanju ruku mnogo toga se ne slaže, ali ćemo sačekati rezultate. Nameće se zaključak da se nešto ne slaže ni sada, ni u slučaju otmice tokom koje je Cvetković telefonirao i slao poruke i naveo da su ga otmičari na kraju pitali gde želi da ga ostave”, rekao je Stefanović.

Novinar iz Bele Crkve naveo je da su u sredu uveče nepoznate osobe pucale na njega, a da ga je zatim oko 11.00 policija privela da da izjavu u svojstvu gradjanina.

U Višem javnom tužilaštvu u Pančevu je rečeno da je to tužilaštvo formiralo predmet i pokrenulo predistražni postupak, ali da na njegovom automobilu nisu primećene rupe od metaka koje je on prijavio.

Cvetković je nestao sredinom prošlog meseca i pojavio se nakon dva dana, tvrdeći da je kidnapovan.

U potragu za Cvetkovićem bili su uključeni pripadnici Žandarmerije, BIA, kriminalističke policije, ronioci, a angažovana su i dva helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova.

Medjutim, Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu i Više javno tužilaštvo u Pančevu su protiv novinara iz Bele Crkve pokrenuli istragu i podigli krivičnu prijavu zbog lažnog prijavljivanje otmice.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar