JUČE “SKANDALOZNO U ŠAPCU”: Slobodni mediji koji su “preživeli”

JUČE “SKANDALOZNO U ŠAPCU”: Slobodni mediji koji su “preživeli”


U okviru “Zone novog optimizma” sinoć je na gradskom trgu u Šapcu organizovan skup “Skandalozno u Šapcu – Slobodni mediji na slobodi”.
Razgovor je bio posvećen slobodnim medijima koji su uspeli da opstanu.
Govornici na skupu su bili predstavnici: NIN-a, CINS-a, BIRN-a, Bete, Pančevo city-ja, Glasa Podrinja, Podrinskih novina i Grupe za slobodu medija.

Na trećoj tribini u okviru manifestacije “Zona novog optimizma” obratili su se predstavnici istraživačkih portala koji sadržaje emituju uglavnom na internetu, predstavnici nezavisnih dnevnih novina i relevantnih organizacija u oblasti medija. Posebna pažnja je posvećena lokalnim medijima i novinarima.

Najznačajinije teme su bili značaj slobodnih medija za društvo i značaju informisanja uopšte.

Večeras od 20 sati, na gradskom trgu biće održana tribina “Govorite li zajednički?”, čije su teme jezik i nacionalizam.

Knjiga profesora Janka Bugarskog “Govorite li zajednički?”, povod je za diskusiju o tome da li se o jeziku može razmišljati izvan političkog konteksta.

Najavljeni govornici na tribini, pored Janka Bugarskog, su Aleksandar Đuričić, Srdjan Milošević, Marko Vidojković, Jasmina Ahmetagić, Đuro Radosavović i Svetislav Basara.
Ukoliko vremenski uslovi, zbog najavljene kiše, budu nepovoljni za održavanje tribine na gradskom trgu, skup će biti organizovan u Muzeju šabačkih Jevreja (nekadašnja Sinagoga).

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar