Društvo
23.07.2018. 16:03
R.E./Beta

KASPERSKI, SAJBER ČUVAR, ZAINTERESOVAN DA POSLUJE SA SRBIMA: Ova gigantska kompanija može doneti našim IT-ovcima nova radna mesta

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović danas je izjavio da je ruska kompanija Kasperski zainteresovana da posluje u Srbiji.

Popović je u Moskvi razgovarao sa rukovodstvom Kasperskog, jedne od najvećih tehnoloških i inovacionih kompanija u svetu koja se bavi razvojem softvera za bezbednost podataka u sajber prostoru, a zapošljava 4.000 ljudi i ima više od 400 miliona korisnika u 200 zemalja.

Popović je rekao da Srbija ima odlične mlade programere i najbolju školu inženjerstva u južnoj Evropi.

"Visoko profesionalni inzenjeri predstavljaju naš ključni razvojni resurs kada je u pitanju privlačenje stranih investitora u oblasti inovacija i IT", kazao je ministar.

On je oceni da je zaštita sigurnosti sajber prostora, bilo da je reč o terorističkim pretnjama ili sajber sabotažama u industriji, oblast koja danas ima najviši mogući značaj za ekonomiju, ali i nacionalnu bezbednost jedne države.

"Zato bi dolazak Kasperskog u Srbiju imao višestruku važnost, jer bi pored zapošljavanja naših mladih inženjera oni dobijali znanje od najboljih ruskih stručnjaka u ovoj oblasti. To znanje bi ostajalo u Srbiji, koja bi sutra mogla da postane regionalni centar za razvoj softvera u oblasti sajber bezbednosti", istakao je Popović.

Rukovodstvo kompanije Kasperski potvrdilo je da će uskoro posetiti Beograd, gde će se sastati sa predstavnicima državnih institucija, privatnog sektora i srpskih univerziteta, kako bi bile sagledane sve mogućnosti budućeg dolaska te kompanije na tržište Srbije, navodi se u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
11°C
01.04.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve