Društvo
09.10.2018. 15:38
R.E./Beta

Komemoracija povodom smrti novinara i urednika Nebojše Pešića

255x160_185384-nebojsa_pesic_stav.jpg

Prijatelji, novinari i saradnici odali su danas na komemorativnom skupu u Beogradu počast novinaru "Novog magazina" Nebojši Pešiću, koji je umro u 58. godini, nakon teške bolesti. Kako su kolege novinari istakli, kao novinar Pešić je bio izuzetan profesionalac, odgovoran prema profesiji i prema društvu u kojem je živeo.

Borba za prava radnika i običnog čoveka karakterisalo je njegov rad, navela je urednica "Novog magazina" Jelka Jovanović.

Ona je dodala da je 90-tih zajedno sa Pešićem pokrenula magazin "Fleš", koji je po sadržini bio najsličniji nedeljniku u kome su poslednjih godina zajedno radili, ali da i sada kao i tada, nema puno publike za analitički pristup i antiratne teme.

Novinar Vukašin Obradović rekao je da je od svog kolege naučio kako da u svakom trenutku bavljenja novinarstvom sačuva svoje dostojanstvo, ali kako i da ne ugrozi ljude oko sebe.

"Novinarski integritet branio je rečenicom: 'Ispod svakog našeg teksta stoji ime i potpis'", rekao je Obradović i dodao da se tog gesla držao do kraja.

Generalna sekretarka Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata Ranka Savić navela je da je Asocijacija sa Pešićem delila iste ideale i vrednosti.

"Pešić je razumeo probleme malih ljudi, sa njima je živeo te probleme", kazala je Savić.

Novinar i urednik u "Novom magazinu" Nebojša Pešić umro je u subotu, 6. oktobra u 58. godini, posle duge bolesti.

Novinarskim poslom počeo je da se bavi 1983. godine u "Politici Ekspres", a kasnije je radio u mnogim medijima, izmedju ostalog za Radio Politika, Kurir, Balkan, Srpski telegraf, kao i nedeljnik Novi magazin.

Sahrana će se održati u sredu, 11. oktobra od 14 sati u Paraćinu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
21.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve