Krkobabić: Jednokratna pomoć penzionerima između pet i sedam hiljada

Krkobabić: Jednokratna pomoć penzionerima između pet i sedam hiljada

Foto: NEMANJA JOVANOVIC


Ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić izjavio je danas da bi jednokratna pomoć za najugroženije penzionere mogla da iznosi izmedju pet i sedam hiljada dinara.

Krkobabić je za Radio televiziju Srbije kazao da se još ne znaju detalji o isplati jednokratne pomoći penzionerima, ali da se može očekivati da će biti od 5.000 do 7.000 dinara, zavisno od raspoloživih sredstava u Budžetu.

Prema njegovim rečima, prethodne godine je za jednokratnu pomoć penzionera izdvojeno više od osam milijardi dinara.

Govoreći o obračunu penzija, Krkobabić je naveo da formula utemeljena na zakonu, da mora da postoji, ali da je za nju potreban konsenzus svih društvenih činilaca.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da se razmatra mogućnost isplate jednokaratne pomoći penzionerima, pored povišice koja im sleduje ove godine.

1 comment

Dodajte komentar
  1. 1
    Dr Miggyy

    BITANGA JE BITANGA

    Da nije ministar Milan Krkobabić pao s Marsa pa je izjavio da penzije moraju da budu sigurne i obračunate po jasnim pravilima. Da li on zna da je zakon o PIO usvojen krajem septembra, a sada on se pravi lud i želi da spasi penzionere, a spašava ih još od vremena od smrti njegovog oca Jovana. Pre bi se reklo da je njegova priča glupost i nenormalnost. Još nisu povećali penzije, obećanje je da će biti 10. novembra, a ovaj klipan od ministra već deli penzionerima jednokratnu pomoć, a nije pitao svog vođu. Krkobabićev PUPS je stranka za jedan kombi, ušlihtao se ΛV i gurnuo mu se do cipela, ojačao i sada “zavodi” penzionere na krajnje nedostojan način, a time je pogazio i ljudkosti oca. Bolje mu je da ode u neku zadrugu, bar da čuva ovce po Banatu, valjda to može, drugo mu ne ide od ruku?

+ Ostavite komentar