KRKOBABIĆ: Penzije moraju biti sigurne i obračunate po jasnim pravilima

KRKOBABIĆ: Penzije moraju biti sigurne i obračunate po jasnim pravilima

Beograd, 9. marta 2016. - Direktor Javnog preduzeca "Posta Srbije" Milan Krkobabic tokom potpisivanja Aneksa i Kolektivni ugovor za Javno preduzece "Posta Srbije", Beograd. FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bk


Predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Milan Krkobabić danas je rekao da penzije moraju da budu sigurne i obračunate po jasnim pravilima.

On je novinarima u Kragujevcu kazao da ne može da komentariše najavljenu povišicu penzija dok ne vidi koliko će ona iznositi.

“Ministar finansija je rekao da će penzije biti nikad veće, sačekaćemo da vidimo šta to praktično znači”, rekao je Karkobabić.

Ocenio je da je sadašnji penzijski sistem prevazidjen i da mora da se razmišlja o održivom sistemu, jer se sada isplata penzija dotira iz budžeta, za šta se izdvaja trećina neophodnih sredstava.

Po rečima Krkobabića, reforme penzijskog sistema su neophodne i zbog toga što je nepovoljna demografska slika u Srbiji a broj penzionera raste.

2 komentara

Dodajte komentar
 1. 1
  Dr Miggyy

  Da nije ministar Milan Krkobabić pao s Marsa pa je izjavio da penzije moraju da budu sigurne i obračunate po jasnim pravilima. Da li on zna da je zakon o PIO usvojen krajem septembra, a sada on se pravi lud i želi da spasi penzionere, a spašava ih od smrti njegovog oca Jovana. Pre bi se reklo da je njegova priča glupost i nenormalnost. Njegove kolege ministri Đorđević i “dr” Ma1i se postavili kao mačeha penzionerima, jer će penzije vratiti na nivou 2014. godine i da će porasti dodatno od 8,8 do 13,2% (i biće veća no ikad?) i to sa oktobarskom penzijom. Sada predsednik povećava penzije za 5% u novembru 10. ili 15. šta je to? Ponavlja rečenog ili nešto novog, od zabune do zabune. Kako je krenulo svaki funkcioner će povećavati penzije u nedogled. Koja debilasta stvorenja, penzosi, po preporuci ΛV, svoje “spasioce” šalju u majčinu!. Od Krkine jasnoće ne osta ni slovo j.

 2. 2
  Dr Miggyy

  “PENZIJE VEĆE NO IKAD” GLUPOST ILI JAVA??

  Kako su predsednik i ministri, od donošenja novog zakona o PIO krajem septembra, utrkuju se sa procentima uvećanja penzija i jednokratnih pomaganja penzionera, hteli bi da potkrepe tvrdnju da će penzije biti veće no ikada. Pri ovim tvrdnjama zaboravljaju, da njihovo povećanje penzija, je daleko niže od porasta troškova života koji su od 2014. iznad 20%, a penzije povećavaju 8, pa 13, pa 5%, šta će od toga biti, najverovatno laž i blef.

+ Ostavite komentar