Društvo
21.09.2018. 17:57
R.E./B92/Prva TV/Foto: Printscreen TV Prva

MALI MARKO POBEDIO: Direktorka donela odluku o premeštanju u drugo odeljenje

deak.png

Marko, učenik sedmog razreda zemunske osnovne škole, koji je trpeo vršnjačko maltretiranje, pobedio je. Premešten je u drugo odeljenje.

Podsetimo, ceo slučaj do javnosti je došao putem medija, kada se saznalo da trojica dečaka maltretiraju Marka još od šestog razreda. Majka dečaka, Drita Devrnja, ispričala je za TV Prva kada je i kako sve počelo, ali i o tome koliko je puta pokušala da reši problem.

Na pitanja je odgovarala i direktorka škole u kojoj se sve odigralo, pravdajući se slabom komunikacijom s majkom maltretiranog dečaka, a majka dečaka Alekse koji se upravo zbog nepravovremenog reagovanja škole ubio zbog vršnjačkog nasilja, upitala je nadležne "zar im slučaj njenog sina nije bio dovoljan".

U međuvremenu, pojedini učenici su se organizovali i stali u odbranu Marka i sukobili se sa dečacima koji su ga maltretirali.

Nakon što su se mediji u četvrtak ceo dan bavili Markovom pričom, njegova majka primljena je na razgovor s direktrkom škole danas. Sa tog sastanka izašla je sa velikim olakšanjem jer je uspela, Marko je prebačen u drugo odeljenje.

"Super je. Volim što sam prešao u drugo odeljenje", kazao je on novinaru TV Prve.

Njegova majka kaže da ju je direktorka danas dočekala s osmehom i rečima da joj je žao što je sve tako ispalo jer je, kako prenosi Markova mama, kazala da je bio nesporazum u komunikaciji.

"Dala mi je da napišem zahtev, jer je ona donela odluku da se dete prebaci u drugo odeljenje sama, bez tog zahteva. Napisala sam zahtev, zaveden je i Marko će i zvanično od ponedeljka biti u sedmom jedan", kazala je Drita, a njen sin zahvalio se svima koji su stali na njegovu stranu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
21.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve