MEĐUNARODNI DAN RETKIH BOLESTI: ,,Pokaži svoje retko – pokaži da je vredno”

MEĐUNARODNI DAN RETKIH BOLESTI: ,,Pokaži svoje retko – pokaži da je vredno”

foto: Printscreen Youtube


Definicija zdravlja prema Ustavu Svetske zdravstvene organizacije kaže da je ,,Zdravlje stanje potpunog fizičkog, duševnog i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti”.

Poslednji dana februara svake godine se širom sveta obeležava kao Međunarodni dan retkih bolesti, sa ciljem da se skrene pažnja javnosti na veliki broj retkih bolesti, kao  i problemi sa kojima se oboleli suočavaju među kojima su nedostatak odgovarajuće zdravstvene nege, poteškoće i nejednakost u pristupu medicinskim sredstvima.

Ove godine Nacionalna  organizacija za retke bolesti Srbije (NORBS)  u saradnji sa pozotištem Atelje 212 organizuje humanitarni akustični koncert pod sloganom ,,Pokaži svoje retko – pokaži da je vredno”.

U duhu zdravlja i podrške večeras možete uživati u koncerert na kome će učestvovati muzičari velikog srca: Van Gog, Ničim izazvani, Eva Braun, Dejan Cukić i Marčelo. Kao specijalni gosti nastupaju ekipa ” Državnog posla” na sceni ,,Mira Trailović” sa početkom u 20 časova.

Sva sredstva prikupljanja na humanitarnom koncertu, biće upotrebljena za podršku obolelima od retkih bolesti i članovima porodice.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar