MIHAJLOVIĆ: Nova radna mesta za još 95 mašinovođa u železnicama Srbije

MIHAJLOVIĆ: Nova radna mesta za još 95 mašinovođa u železnicama Srbije


Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović poručila je danas povodom zapošljavanja novih mašinovođa u Srbija kargu da će država nastaviti da ulaže u razvoj železnice, a da od mladih mašinovođa očekuje da budu profesionalci koji će na najbolji način predstavljati svoju kompaniju i svoju zemlju.

“U proces reformisanja železnice ulazilo se na svakih nekoliko godina, i tako prethodnih 30 godina. Ali, danas prvi put imamo prave reforme i njihov rezultat vidimo sada, a njega ne bi bilo bez podrške radnika i sindikata Železnica”, rekla je Mihajlović na svečanosti povodom prijema novih mašinovođa.

Ona je naglasila da je, posle prijema 95 novozaposlenih mašinovođa i 86 prethodne godine, prosečna starost radnika te struke u Srbija kargu 30 godina.

“Sa vama železnica ima budućnost, a država će stvoriti uslove da se ona i dalje razvija”, kazala je ministarka i navela da je vrednost projekata u srpskoj železnici oko četiri milijarde evra i da su nabavljeni najsavremeniji vozovi.

Vršilac dužnosti generalnog direktora kompanije Srbija kargo Dušan Garibović rekao je da nove mašinovođe počinju rad u izazovnim vremenima i da je obaveza železničara da poštuju svaki kilometar izgrađene pruge.

“Dolazite u firmu koja se bori da na tržištu ostvari prihod. Od našeg rada i rezultata zavisi koliko ćemo obnoviti vagona i lokomotiva, a neki od vas od iduće godine upravljaće najsavremenijim lokomotivama u regionu”, rekao je Garibović.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar