Muzej Nikole Tesle u Beogradu u 2017. posetilo 120.000 ljudi

Muzej Nikole Tesle u Beogradu u 2017. posetilo 120.000 ljudi

Foto. Beoinfo


Muzej Nikole Tesle u Beogradu ove godine je posetilo 120.000 ljudi, što je do sada rekordna poseta toj instituciji, saopštila je uprava grada.

Gradska sekretarka za kulturu Ivona Jevtić danas je obišla renoviranu konzervatorsku laboratoriju u kojoj se 10 godina obavlja konzervacija dokumenata iz Tesline lične arhive, koje je Unesko proglasio za deo programa “Pamćenje sveta”.

“Može se sa priličnom sigurnošću oceniti da muzej danas ima najbolje moguće uslove za čuvanje u Srbiji, što je veoma značajno jer će se tako sačuvati zaostavština Nikole Tesle za buduće generacije”, rekla je Jevtić.

Foto. Beoinfo

Foto. Beoinfo

Direktor muzeja Branimir Jovanović kazao je da je ova institucija organizovala izložbe u Sloveniji, Moskvi, Pertu, Sidneju, kao i u Šangaju.

“Mi smo jedini muzej iz Srbije koji je predstavljao zemlju na konferenciji ‘Brismis’ pre mesec dana u Pekingu, gde smo potpisali pismo o nameri organizovanja velike izložbe u Šangaju iduće godine. Uspostavili smo i dobre kontakte sa Muzejom istorije nauke u Oksfordu, Aleksandrijskom bibliotekom, pripremamo izložbu u Berlinu i japanskom gradu Hofu”, rekao je Jovanović.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar