POBESNELI PSI SKUPLJAJU SE U ČOPORIMA NA KARABURMI: Dečak (6) izujedan i hitno prevežen u Tiršovu, hirurzi šokirani konstantnim novim slučajevima

POBESNELI PSI SKUPLJAJU SE U ČOPORIMA NA KARABURMI: Dečak (6) izujedan i hitno prevežen u Tiršovu, hirurzi šokirani konstantnim novim slučajevima


Razjareni pas lutalica izujedao je šestogodišnjeg dečaka pre nekoliko dana na Karaburmi, i dete je hitno prevezeno u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj zbog ozbiljnih povreda.

“Muž je izlazio sa detetom iz firme u Mirijevskom bulevaru, kada je mog sina na putu do automobila ujeo lokalni pas lutalica za nogu. Muž je uspeo da odbrani dete, kako bi oterao i uplašio psa počeo je na njega da baca kese i đubre iz kante koja je bila pored. Oni su samo hodali do automobila, da moj muž nije tada bio tu ko zna šta bi se desilo – priča majka šestogodišnjeg dečaka, dodavši da su isto u tom delu grada, lutalice napale i njenu svekrvu koja je sa kesama i štapom izlazila iz prodavnice.” rekla je za “Alo” majka napadnudog dečaka.

Dete je odmah prebačeno u Tiršovu na zbrinjavanje.

Po navodima majke, hiriurg je bio šokiran slučajem i naglasio da je to već šesti slučaj ujeda pasa za nedelju dana i da je pas jednom detetu pas lutalica odgrizao obraz.

Slučaj su roditelji prijavili i “Veterini Beograd” sa objašnjenjem da na opštini Karaburma ima previše pasa lutalica. Majka dečaka naglašava da postoje čopori od četiri pet pasa, ali da postoje ljudi koji psima prave kućice i hrane pa se oni tamo i skupljaju.

” Ljubitelj sam životinja, ali treba apelovati na ljude da životinje hrane na nekom drugom mestu” – rekla je zabritnuta majka za “Alo”.

Prema statističkim podacima iz Tiršove, od 1. septembra do 1. oktobra bilo je 26 slučajeva ujeda pasa, koji kako kažu hirurzi, “u 90 posto slučajeva u pitanju su površinski ujedi” piše “Alo”.

1 comment

Dodajte komentar
  1. 1
    Nada Sucur Jovanovic

    Gradonacelnik Sinisa Mali postavlja kucice za pse po gradu da spase pse lutalice tako sto ce nam o nasem trosku postavljati kucice za pse lutalice ispred vrata stanova na ulicama gde prolazimo,Kad je to tako human i fini covek ne znam zasto nije te psece kucice postavio ispred vlade Srbije zasto nema kucica za pse ispred skupstine zasto ne postavi kod Brnabicke kucice za pse lutalice ako je vec to tako fino i humano?Ja ne videh u Evropi da oni rasporedjuju kucice za pse lutalice po gradu,Koliko normalan covek moze da shvati ,izgleda da su psi vazniji od gradjana Srbije,

+ Ostavite komentar