Društvo
16.03.2018. 13:58
Jovana Nikolić, Foto: Oksana Toskić

Gradski menadžer Goran

POČELO POSTAVLJANJE ŠINA NA MOSTU NA ADI: Stari tramvajski most ide na drugu lokaciju, a gradi se novi i širi

Gradski menadžer Goran Vesić istakao je da je postavljanje šina na Mostu na Adi od velikog značaja i da je

Gradski menadžer Goran Vesić istakao je da je postavljanje šina na Mostu na Adi od velikog značaja i da je reč o jako velikom poslu.  Posao je dobio "Energoprojekt" što je menadžeru Vesiću posebno drago jer je reč o domaćoj firmi koja pobeđuje na tenderima u konkurenciji sa stranim.
Pripremni radovi su počeli a završetak radova planiran je za 14 meseci odnosno sredinom maja sledeće godine. Rakovica i Banovo Brdo biće šinski povezani i biće potrebno svega desetak minuta kako bi se stiglo do tačnog odredišta. Posao je vredan oko milijardu i 650.000 dinara.
Pri završetku radova na šinama akcija se ne zaustavlja, već odmah prelazi na izgradnju novog savskog mosta na mestu gde je bio Stari tramvajski most. Taj projekat bi po rečima Vesića trebalo da bude završen do kraja godine, dok će početkom sledeće godine biti raspisan tender da bi tramvaji koji budu krenuli preko Mosta na Adi počeli sa  izgradnjom novog savskog mosta, kao i izgradnju tunela koji ce povezati Karadordevu ulicu i Bulevar despota Stefana.
Ono što je važno za građane Beograda da znaju, jeste to da će se Saobraćaj odvijati normalno tokom trajanja radova.

" Što se Starog mosta tiče on će u isto vreme biti repariran i premešten na drugu lokaciju o kojoj će odlučiti struka. Moje mišljenje je da bi zgodno mesto bilo u blokovima na Novom Beogradu jer bismo tada spojili taj deo grada sa Adom Ciganlijom. Beogradu je potreban pešačko-biciklistički most koji povezuje Novi Beograd i Adu Ciganliju, jer bismo tada rasteretili ulaz na Adu, smanjili broj automobila na najposećenijem beogradskom letnjem izletištu, a građani Novog Beograda i Zemuna bi na mnogo jednostavniji način stizali do Ade Ciganlije. Ipak pitaćemo struku i Beograđane, jer ovo je samo moja ideja i siguran sam da ćemo čuti još mnogo dobrih" rekao je Vesić.

On je dodao da će novi savski most imati četiri saobraćajne trake ali i pešačku i biciklističku stazu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
4°C
14.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve