Društvo
08.08.2018. 14:17
R.E./Danas.rs

POČEO 14. MEĐUNARODNI FOLKLORNI FESTIVAL U PIROTU: Gosti iz Kolumbije, Rusije, Kostarike i Makedonije dobili na poklon pirotski ćilim

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Danas je počeo 14. Međunarodni folklornog festival u Pirotu koji traje u ovom gradu do 10. avgusta. Opština Pirot i gradolančelnik Vladan Vasić priredili su prijem za učesnike.

Učesnici su razmenili poklone sa domaćinima, a predstavnicima ansambala iz Rusije, Makedonije, Kostarike i Kolumbije, bio je naravno i pirotski ćilim, jedan od brendova po kome je Pirot poznat i van granica Srbije.

https://www.youtube.com/watch?v=_PXCAbA_YWU

– Hvala vam što ste izabrali da dođete na ovaj naš Festival i u naš grad. Festival je prilika da se upoznamo sa drugim kulturama i običajima i da naši ansambli vide kako radi ansambli iz drugih zemalja. Piroćanci vole folkor, a za to je dokaz sinoćni koncert na Omladinskom stadionu- rekao je Vasić i pozvao ih da opet dođu u ovaj grad, prenosi "Danas".

– Verujem da ćemo i ovoga puta ispuniti očekivanja građana i Grada i da će uživati u nastupu ansambala i da ćemo i dalje imati podršku za organizovanje festivala- rekao je Miško Ćirić, direktor Doma kulture Pirot.

Učesnici i gosti na ovom festivalu kažu da su jako zadovoljni prijemom i da se osećaju dobrodošlima u ovom gradu.

-Hvala organizatoru što nas je pozvao da se predstavimo i u Pirotu. Domaćini i građani su veoma ljubazni i ta atmosfera se oseća u celom gradu- kaže Sofija, ušesnica folklornog ansambla iz Kolumbije, prenosi "Danas".

Ovaj dugogodišnji festival organizuje Dom kulture Pirota u okviru Pirotskog kulturnog leta uz pomoć Ministarstava kulture i inofrmisanja i Ministarstva inostranih poslova Srbije.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
11°C
01.04.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve