POČEO PROTEST PROTIV GRADNJE CRKVE: Stanovnici Stepe blokirali Slaviju, saobraćaj obustavljen do 14 časova

POČEO PROTEST PROTIV GRADNJE CRKVE: Stanovnici Stepe blokirali Slaviju, saobraćaj obustavljen do 14 časova


Stanovnici beogradskog naselja Stepa Stepanović blokirali su trg Slavija u Beogradu gde zahtevaju da se u tom delu grada umesto crkve ;izgrade škola, vrtić i dom zdravlja.

Oko fontane na Slaviji okupio se veliki broj stanara naselja koji su sa sobom poveli svoju decu kao i stanovnika drugih delova grada koji su došli da ih podrže.

Okupljeni nose transparente poput “Hoćemo dijalog”, “Mama, hoću školu”, “Hoću dom kulture, platili smo”, “Opet se nešto bunimo” i “Nemam ledja, imam komšije”.

Deo Slavije je blokiran za gradski prevoz i tako će ostati do 14 časova, do kad je protest traje.
Potpredsednica upravnog odbora naselja Stepa Stepanović Biljana Savić kazala je za agenciju Beta da tim protestom žele da obaveste javnost da su počeli radikalizaciju protesta i da od svojih zahteva neće odustati.

Ona je rekla da su se pismenim putem obraćali svima, od predsednika Srbije i premijerke do gradonačelnika Beograda, ali da im niko nije odgovarao na zahteve.

Savić je navela da stanovnici Stepe imaju pripremljene aktivnosti tokom leta, kao i za septembar, ukoliko im do tada zahtevi ne budu ispunjeni.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar