Društvo
09.10.2018. 16:24
R.E.

PORTAL BEBAC U PISMU MINISTARKI: Prestanite da zamajavate roditelje

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Roditeljski portal "Bebac" uputio je otvoreno pismo ministarki zaduženoj za demografiju i populacionu politiku Slavici Đukić Dejanović i pozvao je da prestane da zamajava roditelje i da hitno inicira izmene Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom.

"Rekli ste da žene kojima su smanjene plate po starom zakonu nisu dobijale ni toliko, a ako je to sve što imate da kažete na činjenicu da će roditelji podizati dete sa 1.000 dinara tokom porodiljskog bolovanja, treba smesta funkciju da prepustite nekome ko zaista razume probleme sa kojima se roditelji danas suočavaju", navodi se u pismu.

"Bebac" podseća da je po starom zakonu žena koja je radila tri meseca, a potom ostala trudna, dobijala 100 odsto naknadu zarade, jer je i trudničko bolovanje ulazilo u obračun.

"Danas će ista žena dobijati mnogo manju platu i kao neko ko se bavi ovom tematikom to biste morali da znate, kao što biste morali da znate da ovaj zakon nije usklađen sa Zakonom o radu i Međunarodnom konvencijom o zaštiti materinstva, da diskriminiše i dovodi na rub siromaštva veliki broj roditelja", navodi se u pismu.

U pismu se ističe da Đukić Dejanović od stupanja na snagu novog Zakona nije odgovorila ni na jedan zahtev roditelja, a koristila je svaku priliku da ih ponižava i zamajava izgovorima i lažnim informacijama.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
27°C
30.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve