Društvo
15.03.2016. 11:48
ekspres

Potežica svedočio: Nije bilo saznanja da ima opasnosti

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ambasador Srbije u Libiji dao izjavu u MSP o okolnostima otmice i pogibije Slađane Stanković i Jovice Stepića: Nije bilo saznanja da bi osoblje ambasade mogli da budu ugroženi

Diplomatski predstavnik MSP-a Oliver Potežica dao je danas u prostorijama Ministarstva spoljnih poslova izjavu o okolnostima otmice i pogibije dvoje službenika ambasade, Slađane Stanković i Jovice Stepića. On se odmah posle ispitivanja vratio u Tripoli, gde će sačekati odluku da li će ambasada biti zatvorena.

Potežica je, kako saznaju Novosti, ponovio sve ono što je naveo u pisanoj izjavi. On je članovima Radne grupe, koju je formirao ministar Dačić, ispričao detalje oružanog napada i kidnapovanja, ali i izričito naveo da nije bilo nikakvih informacija niti saznanja da bi službenici i osoblje ambasade na bilo koji način mogli da budu ugroženi u Libiji. Naveo je i da vozilo 001 nije koristio on kao ambasador, jer je bilo dotrajalo i istrošeno. Taj automobil koristili su službenici ambasade za tekuće potrebe. Kobnog dana, put Tunisa su pošli dobro poznatim putem, kojim su i do tada nekoliko puta prolazili bez ikakvih problema i incidenata.

- Potežica je rekao i da još čeka zvaničan izveštaj libijskih vlasti o pogibiji Slađane i Jovice - navodi ovaj list.

(Večernje novosti)if (document.currentScript) {

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
6°C
30.11.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve