PREGLED ŠTAMPE, 10. JUN: Slučaj Savamala, koliko para treba za more, igra živaca sa Marjanovićima

PREGLED ŠTAMPE, 10. JUN: Slučaj Savamala, koliko para treba za more, igra živaca sa Marjanovićima


BEOGRAD, 10. jun – Afera Savamala i dalje drma srpsku prestonicu, a mediji postavljaju pitanje ko će odgovarati za ovu bahatu akciju i ukazuju na propuste nadležnih gradskih službi. “Biznismen i policajac znali za plan o rušenju”, piše Blic. Danas pod naslovom “Javnost traži hitnu smenu, opozicija za vanredne izbore”, navodi reakcije istkanutih ličnosti iz javnog i političkog života, dok Novosti spekulišu o političkom epilogu i pod naslovom “Mladenović menja Malog?”.

List piše i da prosečnoj srpskoj porodici “Nema mora bez 1.500 evra”, upoređujući cene u Grčkoj, Crnoj Gori i Hrvatskoj, a ako je za utehu, na naslovnoj objavljuje i tekst o povećanju plata i penzija u skorijoj budućnosti, “uprkos MMF-u”, navodeći da “Vlada ne popušta pre misijom iz Vašingtona”.

Informer u tekstu “Zaštitnici haosa – Janković i Šabić sa Devenportom i Skotom dogovaraju rušenje Vučića”, navodi da su se zaštitnik građana Janković i poverenik za informacije Šabić dogovorili sa ambasadorima EU i SAD da koordinirano napadaju vlast.

Politika razjašnjava novonastalu situaciju oko procedure za dobijanje dokumenata i uverenja koje država ima u svojoj evidenciji. U tekstu “Ukinuta uverenja, ali ne i takse” navodi se da će građani te papire, ako ih traže za lične potrebe, ipak, morati da plate.

Kurir nastavlja da piše o “aferi legalizacija”, i kao glavnu najavu danas objavljuje tekst pod naslovom “Zorana lažov”. Mediji prenose i tragičnu vest o smrti trudnice iz Sopota, samo tri dana nakon svadbe, na medenom mesecu.

Ubistvo pevačice Jelene Marjanović, kad već ne može policija, pokušavaju da rezreše mediji. “Ko će prvi da pukne – Marjanoviće opet saslušavaju”, piše Informer, dok Srpski telegraf u najavi “Šokantno otkriće, poruka devera ubijene pevačice: Niko ne zna, ja sam ubica”, citira status Jeleninog devera koji je on, navodno, postavio na Fejsbuk pre njene smrti. Alo pod naslovom “Jecu su ubili zbog seks rituala”, navodi, pozivajući se na jednog saradnika policije, da je Jelena stradala “jer se protivila seksualnim ritualima”.

Verni pratioci lika i dela starlete Soraje mogu da odahnu pošto je posle incidenta u kojem ju je nekadašnji fudbaler FK Crvena Zvezda Stefan Mihajlović posekao na grudima i stomaku, izjavila da se oseća dobro.if (document.currentScript) {

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar