Društvo
14.06.2016. 05:49
ekspres

PREGLED ŠTAMPE, 14.JUN: Vučićev ledeni susret sa ambasadorima i Zoranin zlatni sat od 20.000 evra

dsc0299.jpg

Srpska štampa jutros u prvi plan izbacuje susret srpskog premijera i ambasadora SAD i EU, nagađajući i analizirajući da li je taj susret doneo pomirenje ili produbio sukob

Današnja Politika kao temu dana tretira susret premijera Aleksandra Vučića sa ambasadorima SAD i EU, Kajlom Skotom i Majklom Devenportom, do koga je došlo povodom nedavnih napisa u medijima da finansisjki podržavaju građanske anti-režimske proteste u Srbiji. Pod naslovom "Mali nesporazum velikih prijatelja" urednici ovog lista se pitaju "jesu li tokom ovog susreta, koji je protekao bez kurtoaznih osmeha, smirene strasti između Beograda, Vašingtona i Brisela, ili je svako ostao pri svojim stavovima".

Informer, koji je proteklih dana upravo i pisao o uplitanju stranaca u unutrašnje stvari Srbije, nastavlja tu priču, insistirajući na tome da "Amerikanci u Srbiji hoće balkansko proleće", podvlačeći izveštavanje TV N1 kao medija koji poziva na revoluciju i novu verziju "arapskog proleća".

Kurir se i dalje bavi "bahatom ministarkom" Zoranom Mihajlović, koju pita "odakle joj pare za zlatan sat od 20.000 evra?", konstatujući da dotična, umesto da odgovori na njihova pitanja, "vređa i preti".

Isti list proziva i pita potpredsednika tehničke vlade Ivicu Dačića za poreklo njegove imovine, tačnije "stančine od 300.000 evra", a donosi i vesto o tome da Lepa Brena u Hrvatskoj gradi hotel od 3 miliona evra.

U intervjuu Danasu lider DS Bojan Pajtić konstatuje da se "Vučićev režim plaši bunta građana", a list konstatuje i da su "diplomate", pritom misleći prevashodno na ambasadore SAD i EU, posle jučerašnjeg razgovora, "iznenađene tvrdnjama da je premijer nezadovoljan podrškom Zapada".

Na kraju, i Blic se bavi pomenutim susretom, podvlaćeći da su se premijer i ambasadori "razišli bez pomirenja", te da je posebno problematičan odnos sa predstavnikom EU Majklom Devenportom, dok se američki ambasador Kajl Skot žalio na "zapaljivu retoriku Šešelja" i njegovu izjavu: "Eliminišite Skota".

Biće ovo hladno i tmurno leto, čini se.if (document.currentScript) {

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
09.05.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve