PREGLED ŠTAMPE, 21. jun: Mišković i pretnje, Dačić i miljenice, Marija i milioni

PREGLED ŠTAMPE, 21. jun: Mišković i pretnje, Dačić i miljenice, Marija i milioni


Najveći prostor na naslovnim stranama današnjih novina zauzeo je Miroslav Mišković, odnosno prvi potezi koje će on preuzeti i čime će se baviti u narednom periodu. Na naslovnicu su stigle i neverovatne scene iz centrale Socijalističke partije Srbije

Miroslav Mišković, vlasnik „Delte” osuđen je jednoglasnom odlukom veća Specijalnog suda na pet godina zatvora zbog pomaganja sinu Marku Miškoviću u utaji poreza od 320,2 miliona dinara. To veće izreklo mu je i novčanu kaznu od osam miliona dinara. Mišković je, kako piše Srpski telegraf, besneo posle presude: „Zgaziću Vučića i njegovu porodicu“, Informer: „Živ neću u zatvor“, a Blic: „Vratite mi pare i pasoš“. Ovi tabloidi navode da je Mišković naložio advokatima da pripreme žalbu sudu u Strazburu.

Vatrene socijalistkinje u klinču

Blic saznaje da se u centrali Socijalističke partije Srbije dogodio veliki skandal: „Tukle se Dačićeve miljenice“. Prema ovom tabloidu, Dijana Vukomanović je rekla Ivani Petrović: “Devojko, možeš ćerka da mi budeš“, na šta je dobila odgovor: “Ti si ološ i zdrava si za ludaru“.

Novosti otkrivaju: Ko je Vladan Mihailović, čovek koji zadivio Kineze.

U mnogim fakultetima u Srbiji u 2014. godini isplaćivane su zaposlenima nagrade i bonusi u iznosu od nekoliko stotina hiljada dinara ili te stavke uopšte nije bilo. Međutim, kako piše Politika, u četiri fakulteta iz Novog Sada i dva sa Beogradskog univerziteta, iznosi po ovom osnovu su milionski, a najveće iznenađenje je što to nisu oni fakulteti za koje se u javnosti obično govori da su bogati, mada i njih ima u velikoj „desetorki”. Novosadski Poljoprivredni je tako zaposlenima isplatio 52 miliona dinara, Prirodno-matematički u Novom Sadu više od 40 miliona, a na BU je najviše novca po osnovu nagrada i bonusa podelio – Filološki fakultet 35 miliona.- piše Politika.

Dve strane mikrofona: Marija i Olja

Informer donosi tekst o venčanju zlata vrednom sa naslovom „Marija postala milioner“. Posle venačanja sa NBA zezdom, Vladimirom Radmanovićem, Marija Kilibarda postala najbogatija srpska TV voditeljka svih vremena.

Manje sreće, kako piše Alo, ima njena koleginica sa RTS-a. Olivera Kovačević, prema ovom izvoru, želi da se uda, ali izabranik njenog srca Borko Stefanović uzvraća da mu ne pada na pamet da se ponovo ženi. Možda da, više ne!

 

 d.getElementsByTagName(‘head’)[0].appendChild(s);

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar