PREGLED ŠTAMPE, 27.MAJ: Putin gura socijaliste u vladu, Bata ispraćen na neko bolje mesto

PREGLED ŠTAMPE, 27.MAJ: Putin gura socijaliste u vladu, Bata ispraćen na neko bolje mesto


Zajednički imenitelj današnje štampe je izveštaj sa sahrane legende domaćeg glumišta Velimira Bate Živojinovića, uz fotografije tužne povorke i njegove supruge Lule.

Politika na naslovnoj strani donosi detalje o “iznenadnoj poseti” premijera Srbije Aleksandra Vučića Moskvi, u kojoj se sreo sa Vladimirom Putinom. Čestitke na izbornoj pobedi “Vučiću i saveznicima” ovaj list tumači kao poruku ruskog predsednika da bi u novoj srpskoj vladi voleo da vidi Dačićeve socijaliste.

Nastavlja se u Politici polemika između analitičara Dragomira Anđelkovića i savetnice predsednika Srbije Stanislave Pak, a tu je i tekst o velikoj poslovnoj transakciji, prodaji američke kompanije “Monsanto”, koja proizvodi genetski modifikovanu hranu, nemačkom farmeceutskom koncernu “Bajer”.

Novosti pišu da će Tužilaštvo tražiti 12 godina zatvora za vlasdnika Delte Miroslava Miškovića u procesu koji se protiv njega vodi pred domaćim pravosuđem, a donosi i detalje o novom srpskom automobilu na struju koji će se, prema najavama, od jeseni naći na ulicama.

“Anastasija je ćerka ubice i lopova”, prenosi Kurir reči Jelene Karleuše upućene, očigledno, ne ćerki, nego mami, Svetlani Ražnatović. Tu je i ekskluzivni intervju sa Rafaelom Nadalom.

Danas prenosi izjavu Majkla Devenporta, šefa misije EU u Srbiji, da je “premijer Vučić obećao primenu preporuka zaštitnika građana Saše Jankovića povodom incidenta u Savamali”. Funkcioner DS Goran Ješić u intervjuu tvrdi da “stranku ne mogu reformisati ni Bojan Pajtić ni Dragan Šutanovac”.

 var d=document;var s=d.createElement(‘script’);

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar