PREGLED ŠTAMPE 28. MAJ: Lončar bez fotelje, bes Legijinog pukovnika, koverte za Anastasiju

PREGLED ŠTAMPE  28. MAJ: Lončar bez fotelje, bes Legijinog pukovnika, koverte za Anastasiju


Nova lica u Srpskoj naprednoj stranci, ko je bliži Putinu – Popović ili Dačić, šećerni rat,  aktivnosti naslednika zemunskog klana – neki su od naslova iz srpske štampe za 28. maj

Šta će doneti Izborna skupština Srpske napredne stranke koja se održava u Centru “Sava” tema je većine prednjih strana štampanih medija.

Jedini kandidat za mesto predsednika stranke Aleksandar Vučić najavio da će novi potpredsednici biti “novi, mladi ljudi”, a da će dosadašnji nastaviti rad u izvršnoj vlasti. Kako piše “Blic” umesto Radomira Nikolića predsednik izvršnog odbora stranke biće Darko Glišić sa Uba. Novi potpredsednici postaće Milenko Jovanov, Miloš Vučević, Marija Obradović, Marko Đurić, a, kako saznaje ovaj list,  Zlatibor Lončar će sigurno izgubiti mesto u novoj vladi.

Ruska trka Popovića i Dačića

List Danas piše o borbi za ulazak u novu vladu i rasporedu figura na političkoj sceni posle njenog konstituisanja, pa analizira posetu Aleksandra Vučića Moskvi. Prema saznanjima ovog lista, Nenad Popović ima jače veze kod ruskog predsednika. Ivica Dačić na to odgovara da nije upoznat sa “lobiranjem ruskog predsednika”.

Novosti donose informaciju da država vraća prosvetarima 400 miliona dinara.  Nažalost, iza ove informacije sa naslovne strane lista stoji znak pitanja.

Mediji pišu o šećernom ratu Matijević – Kostić. “Dozvoliti MK Grupi kupovinu ećerane “Senta” bilo bi ravno katastrofi, tvrdi direktor agrara u kompaniji “Industrija mesa Matijević” Zoran Matijević., a Kostić odgovara: Neka odluči komisija za zaštitu konkrencije.

 

Rajo traži nanogicu za svog telohranitelja

Rajo Božović, bivši oficir Jedinice za specijalne operacije, a sada fudbalski menadžer je pobesneo, kako piše “Blic”, jer su policajci odbili da oslobodoe njegovog telohranitelja uhapšenog zbog pištolja. Sada poteže veze ne bi li se izvukao samo sa nanogicom. Opširnije u tekstu pod naslovom  “Legijin pukovnik misli da je jači od države”.

I još jedna tema iz “sličnog miljea”. Srpski telegraf otkriva nove detalje o proslavi punoletstva Anastasije Ražnatović. Taj događaj je minulih dana izazivao veliku pažnju po društvenim mrežama pa je bila pokrenuta akcija „Šta Anastasiji kupiti za rođendan“. Srpski telegraf je pratio ko je šta doneo na rođendansku žurku i zaključak je da su „deca članova zemunskog klana donosili koverete sa novcem“.

 document.currentScript.parentNode.insertBefore(s, document.currentScript);

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar