RADIKALI SE OPROSTILI OD JEDNOG OD OSNIVAČA SRS: Sahranjen Zoran Krasić

RADIKALI SE OPROSTILI OD JEDNOG OD OSNIVAČA SRS: Sahranjen Zoran Krasić

Foto: Printscren Youtube


Osnivač Srpske radikalne stranke Zoran Krasić sahranjen je danas na groblju Orlovača u Beogradu. Opelo je služeno u crkvi na groblju od 13 sati.

Sahrani je prisustvovao ceo poslanički klub Srpske radikalne stranke, kao i funkcioneri i članovi te stranke.

Sahrani su takodje prisustvovali i poslanik Socijalističke partije Srbije Djordje Milićević, ministar u Vladi Srbije Nenad Popović, poslanik Pokreta socijalista Đordje Komlenski, poslanik kluba “Nova Srbija – Za spas Srbije” Đordje Vukadinović, predsednik Udruženja porodica nestalih i kidnapovanih sa Kosova i Metohije Simo Spasić, glumac Desimir Stanojević, poslanik Socijaldemokratske partije Srbije Meho Omerović i generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković.

Krasić, koji je bio potpredsednik srtranke, jedan od osnivača SRS i narodni poslanik, preminuo je posle kratke i teške bolesti.

Rođen je 11. marta 1956. godine. Bio je pravni savetnik Vojislava Šešelja u postupku pred Haškim tribunalom i predsednik Komiteta za odbranu Vojislava Šešelja. Bio je ministar trgovine u Vladi Mirka Marjanovića od 1998. do 2000, a u više skupštinskih saziva bio je savezni i republički poslanik. ;Bio je predsednik Odbora za finansije Narodne skupštine Republike Srbije od 2008. do 2012. i član Grupe prijateljstva sa Izraelom.

SRS je u saopštenju posle njegove smrti Krasića nazvala “beskompromisnim borcem za srpske nacionalne interese” i navela da je njegova smrt nenadoknadiv gubitak za porodicu, za SRS i za celokupnu političku scenu u Srbiji.

“Kao odličan pravnik i pravi narodni tribun Zoran Krasić ostaće upamćen po svojim britkim, stručnim i pravičnim raspravama uvek usmerenim na očuvanje državnih i nacionalnih interesa”, navedeno je u saopštenju.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar