RASTE BROJ OBOLELIH NIŠLIJA: Gripa ima, vakcina nema

RASTE BROJ OBOLELIH NIŠLIJA: Gripa ima, vakcina nema

Foto: Printscreen Youtube


Broj obolelih od virusnih infekcija sličnih gripu u Nišu u poslednje tri nedelje u stalnom je porastu, a niški dom zdravlja je zbog povećanog interesovanja pacijenata minulog petka potrošio sve doze vakcina protiv gripa, izjavila je danas načelnica Službe za zdravstvenu zaštitu odraslih u niškom Domu zdravlja Danijela Cvetković.

Ona je podsetila da je ta zdravstvena ustanova raspolagala sa 6.000 doza vakcina.

“Prethodnih godina smo takodje raspolagali sa istom dozom vakcina i uvek nam je odredjena koliličina ostajala. Sada i dalje imamo gradjane koji bi da prime vakcinu”, izjavila je Cvetković agenciji Beta.

Prema njenim rečima, dom zdravlja je zatražio od Instituta za javno zdravlje preraspodelu neutrošenih vakcina iz drugih zdravstvenih ustanova na području koje taj institut pokriva.

“Očekujemo da za par dana dobijemo još stotinak doza, jer broj lica koja se još interesuju za vakcinaciju nije veliki”, kazala je Cvetković.

Ona je rekla da su vakcinu protiv gripa ove godine primile prvenstveno osobe starije od 65 godina i hronični bolesnici, i tek po koja radno sposobna osoba.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar