RASTE BROJ ŽRTAVA MORBILA: Još dve žene umrle zbog malih boginja u Beogradu

RASTE BROJ ŽRTAVA MORBILA: Još dve žene umrle zbog malih boginja u Beogradu

Foto: Printscreen Youtube


U Infektivnoj klinici Kliničkog centra Srbija, kako nezvanično saznaje “Blic”, umrle su još dve osobe zbog posledica malih boginja, što je ukupno devet žrtava od ove dečije zarazne bolesti.

Prema izvoru na koji se ovaj lista poziva, radi se o ženama, starosti oko 40 godina, koje su bile potpuno zdrave. One, kako se navodi, nisu imale nikakvo hronično oboljenje, pre nego što su dobile morbile.

“Blic” piše da je zdravstveno stanje obe pacijentkinje već duži period bio kritičan, dok su se lekari danonoćno borili da ih održe u životu. Imale su i zapaljenje pluća, a očigledno su bile priključene i na aparate za veštačko disanje, navodi list.

– Jedna žena preminula je u ponedeljak. Njeno zdravstveno stanje nije bilo dobro od kako je primljena na bolničko lečenje. Druga je preminula u toku današnjeg dana – kaže za “Blic” neimenovani izvor.

Dodaje se da su od obe žene uzeti brisevi, kako bi se u Institutu za imunologiju i virusologiju “Torlak” i laboratorijski potvrdilo da je reč o morbilima.

Tek kada se dobiju rezultati, Institut za javno zdravlje “Batut” će zvanično moći da objavi i ova dva smrtna slučaja kao posledicu od morbila.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar