Društvo
16.08.2018. 16:29
R.E./Trećeoko.rs

REALNOST ILI MIT: Da li je crvena petokraka simbol rada ili tajni znak masona?!

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Planetarno poznat simbol petokraka crvena zvezda je  oduvek bila asocijacija na  komunizam i socijalizam .

O nastanku ovog simbola postoji mnoštvo teorija i uverenja, a neki od skorašnjih objašnjenja zašto crvena petokraka postoji jeste da je to tajni simbol Zvezde smrti ili tajanstvene planete Nibiru - planete takozvanih Iluminata.

Crvena petokraka zvezda socijalizma i komunizma bila je omiljeni simbol ovih ideoloških koncepata. Nema gde se nije nalazila: na grbovima, zastavama, državnim ustanovama, koricama knjiga, vojničkim kapama,vozovima, plakatima…

Više je teorija zašto je crvena zvezda bila tu gde jeste.

Jedna od teorija koja je opšteprihvaćena, a čiji je idejni tvorac nepoznati autor, da je ona stvorena  u Rusiji posle Oktobarske revolucije 1917, a onda se raširila i širom planete.

Po ovoj teoriji zvezda sa razlogom ima pet krakova. Oni po jednoj teoriji simbolizuju pet prstiju radnika, oslonac su i glavna snaga i socijalizma i komunizma kao pokreta.

Druga verzija ove iste teorije je da kraci predstavljaju 5 kontinenata - Aziju, Afriku,Ameriku, Evropu i Australiju!

Treća verzija "ruske terije o petokraci" govori da petokraka predstavlja 5 grupa koje su posle Oktobarske revolucije vodile Rusiju: omladinu, vojsku, industrijske radnike, seljake i intelektualce…

Sva ova objašnjenja bila bi dovoljna i dovoljno razumna da se nisu pojavile nesvakidašnje teorije i pitanja na koje dosadašnje teorije nisu dale odgovor.

Postavlja se pitanje zašto onda nije za simbol komunizma ljudska šaka sa pet prstiju?

Zemlja zapravo ima 7 kontinenata, računajući Južnu i Severnu Ameriku kao dva različita kontinenta i još jedan koji postoji, a to je Antarktik, zar ne?

Na raznim sajtovima u poslednje vreme kruže i druga zanimljiva objašnjenja koje pojašnjavau značenje ovog simbola.

Neke novije teorije tvrde da zapravo simbol zvezde potiče od sektaške organizacije Iluminata. Ovaj sektaški pokret osnovan je 1. maja 1776. i se zalagao za ukidanje privatnog vlasništva, nasleđivanja, pa čak i porodice i svih religija.

Sve u svemu, ova teorija tvrdi da mi, kao bivše komunističko društvo, ne slavimo praznik rada već osnivanje Iluminata. Gotovo iste ideje i postavke iluminata nalaze se i u „bibliji" svetskog socijalizma i komunizma „Manifestu Komunističke partije" Karla Marksa…

Govori se da ovaj okultizam potiče od Reda vitezova templara, religiozne formacije koja je rasformirana u 14. veku. Ova organizacija  je trajala nešto više od 2 veka i imala je pristup nebrojenim dokumentima i tajnim simbolima hrišćanstva i duhovnosti uopšte.

Komunistički pokret je po nekim zapisima potekao od masona koji su preuzeli mnoge simbole sa okultnim predznakom koji su poticali iz davnina. Verovatno da ogromna većina komunista nije bila ni svesna okultnih značenja simbola, ali smatra se da su pojedini dobro znali šta oni znače: pre svega da crvena zvezda petokraka predstavlja ništa drugo do  legendarnu planetu Nibiru, Zvezdu smrti!

Autor knjige  „12. planeta" (1976) Zaharia Sičin, piše o mitovima da pomenuta planeta prolazi kroz naš Sunčev sistem svakih 3.600 godina, izazivajući apokaliptička razaranja na našoj planeti.
Isto tako i Endi Lojd, autor knjige „Skrivena zvezda" (2005) govori o mogućnosti postojanja jednog pratioca Sunca koga je nazvao Nemesis ili Zvezda smrti. Planeta se u ovoj knjizi naziva „crveni patuljak koji se približava našem Sunčevom sistemu svakih 21.600 godina".

Čak i američka NASA ispituje postojanje tajnog pratioca Sunca.

Paralele između simbola komunizma crvene zvezde petokrake, templara, iluminata i tajanstvene neistražene planete za sada su samo legende zavijaju pod mistični veo, kao i mnoge druge, i ovu socijalističku  ideologiju

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light snow
1°C
20.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve