Društvo
11.04.2018. 15:47
Tanjug

Srbija

REBIĆ INTERPOLU: Vratite u sistem sve srpske poternice

mupinterpol.jpg

Srbija zahteva da se lica koja su srpski organi stavili na međunarodne poternice vrate u sistem Interpola, kaže

Srbija zahteva da se lica koja su srpski organi stavili na međunarodne poternice vrate u sistem Interpola, kaže direktor policije Vladimir Rebić.

"Kao predstavnik Ministarstva unutrašnjih poslova zahtevao sam da se sva lica koja su stavljena na međunarodne poternice od strane srpskih pravosudnih organa bezuslovno vrate u sistem Interpola", kazao je Rebić posle odvojenih razgovora sa predsednikom Interpola Mengom Hongvejem i generalnim sekretarom Interpola Jirgenom Štokom.

"Razgovaraćemo sa svim članicama Interpola kako bi ih ubedili da eventualno pristupanje takozvanog Kosova Interpolu ne bi bilo u interesu ni Srbije, ni samog Interpola", rekao je Rebić.

Direktor policije je naglasio da Srbija insistira na svom teritorijalnom integritetu i da je posvećena primeni i poštovanju međunarodnog prava i propisa.

On je preneo da je tokom odvojenih razgovora sa predsednikom Mengom i generalnim sekretarom Štokom istaknuta posvećenost Srbije saradnji sa Interpolom.

"S obzirom na dosadašnji nivo saradnje i ostvarene rezultate u razmeni operativnih podataka sa drugim članicama Interpola, jasno je da je srpska policija pouzdan i respektabilan partner svim svetskim policijama", rekao je Rebić.

Direktor policije predvodio je delegaciju Vlade Srbije, sastavljenu od predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva spoljnih poslova i Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
15.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve