Društvo
17.09.2018. 14:14
ekspres

REBIĆ UPOZORIO GRAĐANE: Ne nasedajte lako na razne vrste prevara

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Direktor policije Vladimir Rebić posebno je upozorio građane da budu oprezniji i da ne nasedaju lako na razne vrste prevara.

Upozorenje dolazi nakon što su pripadnici srpske policije u proteklih nekoliko dana uhapsili 220 osoba osumnjičenih za krivična dela iz oblasti privrednog i opšteg kriminala.

To je, kazao je Rebić, rezultat dugoročnog i posvećenog rada policije i nadležnih tužilaštva na otkrivanju svih oblika malverzacija u srpskom društvu.

On je za RTS precizirao da je 26 osoba uhapšeno zbog krivičnih dela u oblasti privrede, 56 zbog šverca narkotika, a 112 zbog tzv. krivičnih dela opšteg kriminaliteta.

Govoreći o uhapšenima zbog počinjenih krivičnih dela iz oblasti privrede i korupcije, Rebić je naglasio da se 26 osoba sumnjiče da su oštetili državni budžet u višemilionskom iznosu, kao i određen broj građana.

Kao primere neposrednih prevara građana, Rebić je naveo zloupotrebe u radu zaposlenih u turističkim agencijama, "koji su ugovarali poslove sa građanima, znajući unapred da im neće ispunuti ugovorene obaveze, i uzeli određen novac".

On je naglasio da postoje i preduzeća koja su oštetila budžet države, odnosno vlasnici preduzeća koji su svesno falsifikovali određene račune.

Među primerima različitih obmana, Rebić je naveo čoveka koji se lažno predstavljao kao načelnik VMA, kao i ženu koja je skupljala humanitarnu pomoć, iako joj nije potrebna, tako što je falsifikovala medicinsku dokumentaciju kako bi ubedila građane u svoju tešku situaciju.

On je dodao i da su pripadnici MUP-a u Kragujevcu pronašli više zasada sa ukupno 140 kilograma marihuane.

Rebić ukazuje da je u proteklom periodu naročito bila aktivna policijska stanica u Jagodini u čijem je rejonu pronađeno devet zasada.

Zasade su, kako je naveo, pronađene čak i okućnicama.

"Tu smo imali dve situacije u Boru, jednu u Đali, kod Kikinde, i jednu u blizini Beograda", rekao je Rebić napominjući da se jako veliki broj ljudi odlučuje na uzgoj marihuane, što je nedozvoljeno.

On je dodao da je u prethodnih nekoliko dana zaplenjeno oko 600 kilograma marihuane i heroina.

Napomenuo je da je policija "imala dobre zaplene" na graničnom prelažu Preševo u prethodna dva dana, a da je nedelju uveče zapljenjeno oko 19 kilograma marihane i jedan kilogram heroina.

U Beogradu je, dodao je, zaplenjeno 35 kilograma marihuane.

"To jasno pokazuje opredeljenost policije u hvatanju u koštac sa narkoticima", rekao je Rebić navdoeći da se to odnosi i na lica koja se bave distribucijom droge i neposrednim izvršiocima te distribucije, koji prodaju drogu deci u blizini škola.

Osvrnuo se i na sutrašnju utakmicu u okviru Lige šampiona, koja se igra u Beogradu, navodeći da će biti dovoljno angažovanih policajaca.

Rebić nije želeo da precizira o kojem broju je reč jer, kako je naveo, još uvek se prikupljaju informacije o dolasku gostujućih navijača.

"Prema broju čarter letova i informacijama koje imamo od italijanske policije, ne očekujemo značajno veliki broj navijača, možda malo više od 1.000 italijanskih navijača", rekao je Rebić.

Direktor policije je naglasio da će policija svakako obezbediti grad omogućiti da se svi navijači osećaju bezbedno u Srbiji.

Istakao je da je formiran i štab koji će učiniti da svi koji pokušaju da naruše javni red i mir budu brzo procesuirani.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
06.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve