Društvo
13.02.2019. 18:12
R.E./Beta

REPUBLIČKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE: Naređene mere za sprečavanje poplava u Srbiji, sneg počeo da se topi

sena.png

Republički štab za vanredne situacije naložio je na današnjoj sednici svima koji učestvuju u sprovodjenju mera odbrane od poplava da preduzmu sve neophodne preventivne i operativne mere kako bi se smanjio rizik od eventualnih poplava koje mogu nastati usled topljenja snega.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je komandant štaba i ministar policije Nebojša Stefanović kazao je da svi subjekti moraju biti pripravni i spremni za reagovanje i odbranu od eventualnih poplava koje mogu uslediti u martu s porastom temperature i porastom voostaja.

Direktor Srbijavoda Goran Puzović rekao je da se stanje vodostaja na rekama kontinuirano prati i da je ono za sada stabilno.

Tema sednice štaba bila je i aktuelna situacija u vezi s virusom gripa. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da je odziv ljudi na vakcinaciju ove sezone bio najveći u poslednjih 10 godina i da je preporuka ljudima da se vakcinišu i tako se pravovremeno zaštite od virusa.

Načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Predrag Marić upoznao je članove štaba sa izradom strateškog dokumenta Procena rizika od katastrofa, koji je, kako je naveo, poslat na mišljenje resornim ministarstvima i posebnim organizacijama.

Marić je rekao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova započelo i izradu Plana zaštite spasavanja.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
23.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve