Šešelj: Saznao sam da će kazna biti drakonska

Šešelj: Saznao sam da će kazna biti drakonska


Beograd – Predsednik SRS Vojislav Šešelj ponovio je da neće dobrovoljno otići na izricanje presude u Hag i dodao da je saznao da će mu kazna biti drakonska.

Šešelj je izjavio da će prema njegovim saznanjima ipak dobiti manju kaznu od kazne Radovanu Karadžiću.

Upitan o navodima potpredsednika Vlade Srbije Rasima Ljajića da je Haškom tribunalu poslati izveštaj o poteškoćama sa njegovim izručenjem u Hag, Šešelj je rekao da im je poteškoća to što je težak.

-Ja dobrovoljno ne idem u Hag. Da li će da me nose na aerodrom ili nešto drugo, ne znam. Razumem njihove poteškoće, ja sam prilično težak, imam 130 i nešto kilograma – kazao je Šešelj novinarima na skupu radikala u Knez Mihailovoj ulici. 

On je dodao da nije dobio nikakve nove pozive ili obaveštenja o saslušanju u Specijalnom sudu povodom zahteva da bude izručen tribunalu, a koje je odloženo 10. marta. 

Lider radikala dodao je i da njegovih troje stranačkih kolege, koje Međunarodni sud za ratne zločine na prostoru bivše Jugoslavije traži zbog nepoštovanja tog suda, neće dobrovoljno otići u Hag. 

Šešelj je kazao da je slogan SRS-a “Srbija u sigurne ruke” i da će prvi miting “Miting bunta protiv Vučićevog režima” u kampanji biti održan 24. marta na Trgu republike u Beogradu kada će se “na dostojan radikalski način” prisetiti žrtava bombardovanja 1999. godine, protestovati protiv kazne koja će toga dana biti izrečena Radovanu Karadžiću za ratne zločine i biti izraženo protivljenje sporazumu sa NATO-om. 

On je dodao da će tokom izborne kampanje biti održano 30 mitinga, od kojih će jedan biti održan u Prištini, a jedan u Gračanici, dok će poslednji skup biti održan u Novom Sadu 20. aprila, četiri dana pred parlamentarne, lokalne i pokrajinske izbore u Vojvodini, za koje je kazao da je SRS posebno zainteresovan.

(Beta/B92)if (document.currentScript) {

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar