SRPSKE ŽENE-VOJNICI POGODILE METU: Prvi put u istoriji, pripadnice vojske Srbije lansirale rakete

SRPSKE ŽENE-VOJNICI POGODILE METU: Prvi put u istoriji, pripadnice vojske Srbije lansirale rakete


Prvi put su dve žene, profesionalni vojnici, s drugim pripadnicima Kopnene vojske Srbije danas izvele lansiranje tokom bojevog gadjanja protivoklopnim vodjenim raketama “maljutka” i “fagot”.

Komandant Prve brigade, brigadni general Željko Petrović rekao je na poligonu Pasuljanske livade da je gadjanje tim raketama s borbenog vozila jedno od najsloženijih gadjanja u pešadijskim i mehanizovanim jedinicama.

Petrović je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane Srbije, rekao da je obuka koja prethodi gadjanju intenzivna i veoma složena.

“Ovo gađanje izveli su profesionalni vojnici koji su prvi put lansirali bojeve rakete. Postigli su izuzetne rezultate, pogotovo dve dame koje su odlično pogodile metu. Inače, ovo je prvi put u Vojsci Srbije da i žene-vojnici lansiraju protivoklopne vođene rakete”, rekao je general Petrović.
Komandant protivoklopne raketne čete 11. pešadijskog bataljona major Boban Petrović rekao je da su nišandžije te jedinice posle obuke u matičnoj kasarni u Pančevu, vodjenje rakete uvežbavali petnaest dana na trenažerima u Požarevcu.

Pripadnici 17. pešadijskog bataljona, rekao je zamenik komandanta bataljona major Adam Horvat, više od dva i po meseca su se obučavali u kasarni u Bačkoj Topoli.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar