STRANCI NAJČEŠĆE ŽRTVE “DIVLJIH” TAKSISTA U BEOGRADU: Vožnja po gradu za turiste i do 20.000 dinara

STRANCI NAJČEŠĆE ŽRTVE “DIVLJIH” TAKSISTA U BEOGRADU: Vožnja po gradu za turiste i do 20.000 dinara

Foto: YouTube screenshot


I pored redovnih kontroli i drakonskih kazni, “divlji” taksisti se izgleda ničeg ne boje, pa sve češće uzurpiraju stajalište na Trgu republike i kod Kalemegdana, uzimajući putnike legalnim taksistima.

Poslednji slučaj koji je zabeležen je da je jedan taksista naplatio turistima vožnju od Slavije do Beton hale oko 12.000 dinara, a vožnja po gradu po gradu je koštala 20.000.

Miloš Dimitrijević iz Komunalne policije za Prvu kaže da se redovno ide u kontrole, ali da su taksisti u pokretu pa je teško pronaći i kazniti ih.

Na pitanje kako razlikovati “divlje” taksiste kada većina ima oznaku “TX”, Dimitrijević objašnjava:

“Ko ima oznaku “TX” ima svu potrebnu dokumentaciju, a dešava se da neko ko ima “TX” ima taksi vozilo drugih gradova i opština pa automatski nisu regularni. Ne možemo ih nazvati “divljaci” jer takvi nemaju nikakvu dozvolu ni papir.”

On je rekao da Komunalna policija dobija dosta prijava.

“Stranci se žale. Kritične tačke su aerodrom – prvi kontakt sa Beogradom, centar grada, atraktivne lokacije za izlazak, splavovi, Sava, Dunav, Trg republike…”, kaže on.

Dimitrijević je istakao i da su na terenu 24 sata, naročito vikendom u noćnim satima.

“Kontrole su stalne, naše je da zateknemo taksi vozilo i da vidimo kakvu dokumentaciju imaju i obavestimo saobraćajnu inspekciju. Vikendom zajedničke su akcije sa saobraćajnom policijom i inspekcijom gde se trudimo da suzbijemo nelegalni taksi prevoz u Beogradu”, istakao je on.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar