SUBOTIČKI PORTAL OPTUŽIO POLICIJU ZA ZLOSTAVLJANJE MIGRANATA: “Oni koriste moć svojih autoriteta bez moralnih kriterijuma” (VIDEO)

SUBOTIČKI PORTAL OPTUŽIO POLICIJU ZA ZLOSTAVLJANJE MIGRANATA: “Oni koriste moć svojih autoriteta bez moralnih kriterijuma” (VIDEO)


Izbeglice koje su se skrivale ili se još uvek skrivaju po napuštenim salašima u okolini Subotice optužili su policiju za maltretiranje, iznudu, uništavanje stvari, piše danas lokalni portal Magločistač.

Taj portal se pozvao na video snimak sa Jutjuba (YouTube) “Policijsko uznemiravanje u Subotici” (Police harassment in Subotica), koji je postavila organizacija Refugeless, osnovana zbog suočavanja sa “sramotnim odgovorima Evropske unije na migrantsku krizu”.

Na tom snimku se vide dvojica naoružanih muškaraca za koje autori tvrde da su policajci u civilu, koji šutiraju burad sa vodom.Kao lokacija se navodi Subotica, a u njemu se pojavljuju osobe koje se predstavljaju kao izbeglice, a koje navode da im policajci dolaze svakoga jutra i prete, uzimaju hranu ili vodu, bacaju odeću i obuću u bunar, kako ga ne bi mogli koristiti, uništavaju posudje za spremanje hrane, stolice.

“Oni dolaze svakodnevno koristeći svoj autoritet kao metod da ih zastraše da pobegnu s te lokacije gde žive skriveni. Koriste bespotrebno nasilje nad ljudima za koje smatraju da su inferiorni, koriste moć svojih autoriteta bez moralnih kriterijuma”, naveli su autori snimka.

Magločitač navodi da se radi o izbeglicama koje pokušavaju ilegalno da predju srpsko-madjarsku granicu, a autori snimka tvrde da se izbeglice i tamo suočavaju sa “stalnim zlostavljanjem, premlaćivanjem i mučenjem od strane madjarske policije i vojske s rizikom da budu upućeni u logore, pritvorske centre ili deportovani u Makedoniju ili Bugarsku”.

Magločistač je naveo da je u vezi sa snimkom i optužbama na njihov račun kontaktirao Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar