ČUĆE SE SAMO TRUBA I NIŠTA VIŠE: Sutra počinje 58. po redu sabor trubača u Guči

ČUĆE SE SAMO TRUBA I NIŠTA VIŠE: Sutra počinje 58. po redu sabor trubača u Guči


Najveće trubačko takmičenje u Srbiji 58. Sabor trubača u Guči počinje sutra i trajaće do nedelje 12. avgusta.
Sabor će početi u 11 sati, a kako su najavili organizatori, saborsku zastavu podići će ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnologije Nenad Popović i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin.
U petak, 10. avgusta na programu je koncert orkestra Dejana Petrovića, a biće održan i tradicionalni ponoćni koncert svih finalista Sabora.
Finalno takmičenje za titulu Majstora trube je u subotu, 11. avgusta u 20 sati i na njemu će učestvovati 20 orkestara, a pobednici će koncert održati u nedelju.
Na programu su i improvizacija stare dragačevske svadbe iz 19. veka, nastupi domaćih i stranih kulturno-umetničkih društava, takmičenja zdravičara i izbor najlepše narodne nošnje.
Svi programi su besplatni, kao i parking na javnim površinama, a privatni parking koštaće od 200 dinara po danu.
Organizatori su najavili rigoroznu kontrolu saborskih pravila, pa će tako u Guči svirati samo truba, a puštanje netrubačke muzike je zabranjeno.Prvi Sabor trubača održan je 14. oktobra 1961. godine u porti crkve u Guči i na njemu su učestvovala četiri orkestra.

1 comment

Dodajte komentar
  1. 1
    Sasa

    Guca je nesta fenomenalno,atmosfera je super kao i klopa.Imao sam priliku da slusam orkestar Danijela Kostica i njegove Vesele Momke iz Novog Sada svirali su Beogradski mali pijac potopila Sava bilo je super.

+ Ostavite komentar