Društvo
14.08.2018. 16:29
R.E./Beta

SUTRA POČINJE "BEER FEST" U BEOGRADU: Ove godine nastupaće strani i domaći izvođači na čak 3 bine

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Na beogrdskom Ušću će od 15. do 19. avgusta biti održan 16. Bir fest (Belgrade Beer Fest), a organizatori su danas najavili rekordnu posetu, svetske i domaće izvođače i ponudu velikog broja vrsti piva.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je u Skupštini grada na konferenciji za novinare da je Bir fest postao brend Beograda i da dovodi veliki broj turista.

On je kazao da je prošle godine Beograd od festivala imao zaradu od šest miliona i da je Bir fest značajan jer afirmiše rokenrol i jer pokazuje da je Beograd grad koji afirmiše kako strane, tako i domaće izvođače.

Jedan od osnovača Bir festa Dejan Grastić je kazao da će ove godine prvi put biti uvedena treća bina, da će prvi put nastupiti Nele Karajlić i britanska elektro-pop zvezda Roisin Murphy i bend The Stranglers.

Pored njih nastupiće i Riblja čorba, Van Gogh, Goblini, Piloti i mnogi drugi.

Državni sekretar za turizam u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Miroslav Knežević je kazao da je više od pola miliona ljudi posetilo festival prošle godine, a da je ove godine akreditovan veliki broj stranih novinara čime će u svet otići lepa slika o Beogradu.

Vršilac dužnosti gradskog sekretara za vanredne situacije Darko Glavaš je kazao da će 250 redara biti na festivalu u sredu i četvrtak, a u petak, subotu i nedelju po 500 redara koji će davati sve neophodne informacije i koji će obezbedjivati prostor.

Glavaš je kazao da će zbog festivala biti izmenjen režim gradskog prevoza i da će biti zatvoren ceo prostor od raskrsnice Trešnjin cvet do Brankovog mosta i prostor oko Tržnog centra "Ušće".

Prema njegovim rečima, taj prostor će biti zatvoren u sredu i četvrtak od 17.30 do 4.00, a u petak, subotu i nedelju od 17.00 do 6.00.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
22.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve