Društvo
27.04.2018. 14:29
Beta

TRIVAN: Pitanje je trenutka kada će biti zabranjena upotreba plastičnih kesa

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan izjavio je danas da je pitanje trenutka kada će biti zabranjena upotreba plastičnih kesa, ali da se za sada, u saradnji sa trgovinskim lancima, sprovodi akcija njihove naplate prilikom kupovine.

On je podsetio da se već mesecima u pojedinim trgovinskim lancima kese naplaćuju i da je zbog toga njihova potrošnja prepolovljena.

"Administrativne poluge su u našim rukama i pitanje je trenutka kada ćemo odlučiti da zabranimo upotrebu plastičnih kesa, ali želimo da vidimo kako proces može da teče kada se ne zabranjuje, već se dogovara", kazao je Trivan.

On je ocenio da se do sada inicijativa Ministarstva zaštite životne sredine, da se u trgovinama naplaćuju kese, lepo pokazala, navodeći da se toj akciji priključuje sve više trgovaca.

Trivan je kazao da će se narednih meseci pratiti šta se zbiva na terenu da bi se videlo da li je sama akcija dovoljna da suzbije upotrebe plastičnih kesa.

Prema njegovim rečima, svaki građanin Srbije u proseku potroši pet do sedam plastičnih kesa dnevno, što je ocenio kao "horor".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
10.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve