TUŽILAŠTVO UTVRĐUJE KRIVIČNU ODGOVORNOST “ANTIVAKCINAŠA”: U toku pretkrivični postupak protiv javnih ličnosti koje se protive vakcinaciji dece

TUŽILAŠTVO UTVRĐUJE KRIVIČNU ODGOVORNOST “ANTIVAKCINAŠA”: U toku pretkrivični postupak protiv javnih ličnosti koje se protive vakcinaciji dece


Više javno tužilaštvo saopštilo je danas da je u toku pretkrivični postupak protiv više javnih ličnosti koje se protive vakcinaciji dece.

U saopštenju se navodi da Više javno tužilaštvo u Beogradu – odeljenje za visokotehnološki kriminal ” postupa u pravcu utvrđivanja krivične odgovornosti više javnih ličnosti protivnika vakcinacije dece”.

Dodaje se da su te javne ličnosti predmet obrade i procesuiranja Odeljenja koje proverava činjenično stanje i prikuplja potrebne dokaze i dokumentaciju kako bi na adekvatan način i u potpunosti bio sproveden i okončan pretkrivični postupak.

“Ni u ovom kao ni u bilo kom drugom predmetu neće biti ustupaka niti izuzetaka u smislu utvrđivanja krivične odgovornosti i krivičnog gonjenja onih lica koja su izvršila neko krivično delo, a nakon što budu prikupljeni svi relevantni dokazi i sprovedene i druge procesne radnje tužilaštvo će blagovremeno o tome obavestiti javnost”, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, mediji su u februaru preneli vest da je prvom osnovnom sudu u Beogradu podneta krivična prijava zbog izazivanja panike i nereda protiv 43 osobe koje su protivnici vakcinacije dece, a posebno vakcinacije MMR vakcinom protiv malih boginja.

Na toj listi, između ostalih, nalazi se i nekoliko javnih ličnosti: Mirjana Bobić Mojsilović, Maja Volk, Jelena Karleuša, Miroljub Petrović…

3 komentara

Dodajte komentar
  1. 1
    ljubica

    Nema ni jednog jedinog slucaja gde ce roditelj sa imenom i prezimenom da kaze da nije dete vakcinisao zato sto je slusao javne licnosti, pa se dete razbolelo od malih boginja i kako je to danas aktuelno umrLo od posledica istih. Ali zato svi roditelji dece koja su posle vakcinacije dobila autizam mogu ili bi trebalo da mogu da traze krivca u ovom slucaju ljubitelja spricanja.

  2. 2
    Miki

    Zašto ne priznate da: 1.vakcine ne štite bolje od prirodnog imuniteta i zato se bolest i dalje javlja; 2. pošto vakcine ne može svako da primi već to zavisi od stanja imuniteta to nepobitno dokazuje da su opasne i štetne po zdravlje; 4. jedina zaštita od bolesti jeste trajni imunitet stečen nakon prirodno preležanih bolesti a ne nakon vakcine; 5. Ne može se dokazati da je vakcina bilo kome sprečila bilo koju bolest jer da je tako ne bi bilo toliko bolesnih među odraslima i ne bi izmišljali revakcinaciju; 6. Sve zavisi od odnosa urođenog imuniteta i (kvalitetnih ili loših) uslova života; 7. Ne postoji zakon koji sprečava da se iznese mišljenje o obaveznoj vakcinaciji; 8. Loši pravnici se bave medicinom a loši lekari se bave pravima da bi maskirali nestručnost;9. Telo zdravlje i roditeljstvo spadaju u nedeljiva i neotuđiva apsolutna prava ličnosti u koja se treća lica tj institucije ne mešaju.

+ Ostavite komentar