USLED EKSPLOZIJE U RAFINERIJI U BOSANSKOM BRODU: Naftna mrlja ide ka Savi, nadležni prate situaciju

USLED EKSPLOZIJE U RAFINERIJI U BOSANSKOM BRODU: Naftna mrlja ide ka Savi, nadležni prate situaciju

Foto: Carina Srbije


Naftna mrlja koja je uočena na Savi posle eksplozije u Rafineriji u Bosanskom Brodu, još nije stigla do toka te reke u Srbiji.

U Ministarstvu zaštite životne sredine kažu da visoko obučena, stručna i tehnološki opremljena nadležna služba prati trenutnu situaciju. U Ministarstvu za Tanjug navode i da će Agencija za zaštitu životne sredine danas u svom redovnom monitoringu izvršiti analize.

“Ako bude bilo kakve opasnosti sistem će to prepoznati i biće uključene sve nadležne i relevantne institucije u lancu odgovornosti”, rekli su u Ministarstvu upitani kakva opasnost preti Srbiji zbog pojave naftne mrlje u Savi.

Ministarstvo navodi da Agencija za zaštitu životne sredine ima uspostavljen monitoring na svim ulaznim i izlaznim profilima na teritoriji Srbije.

Kako su ranije preneli hrvatski mediji, pozivajući se na izjavu župana brodsko-posavskog Danijela Marušića, naftna mrlja veličine oko 10 metara uočena je jutros na Savi.

Od posledica povređivanja tokom sinoćne eksplozije jedna osoba je poginula, a devet je povređeno i oni nisu u životnoj opasnosti.

Nadležni tvrde da zagađenja vazduha u Slavonskom Brodu nema niti opasnosti za zdravlje ljudi, a eksplozija je bila vrlo jaka i uznemirila je stanovnike s obe strane Save, i u Bosanskom i u Slavonskom Brodu.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar