USVOJENA ODLUKA NA SEDNICI SKUPŠTINE GRADA: Beograd dobija 150 stanica za bicikle i 1.500 javnih bicikala u naredne tri godine

USVOJENA ODLUKA NA SEDNICI SKUPŠTINE GRADA: Beograd dobija 150 stanica za bicikle i 1.500 javnih bicikala u naredne tri godine

Foto: Beoinfo


Skupština Beograda usvojila je danas odluku o postavljanju javnih bicikala u glavnom gradu u naredne tri godine.

Predvidjeno je da se svake godine otvori po 50 stanica za bicikle i nabavi po 500 bicikala svake godine.

Za to su predvidjena sredstva od tri miliona evra.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je rekao da grad želi da da prednost pešacima u odnosu na saobraćaj koji zagadjuje životnu sredinu i da je plan da se u naredne četiri godine izgradi 120 kilometara staza za bicikliste.

Skupština grada je danas dala saglasnost i za plan i program poslovanja za ovu godinu nedavno osnovanog preduzeća “Beogradski metro i voz”.

Usvojeno je i više planova detaljne regulacije u nekoliko gradskih opština, kao i izveštaj o ostvarenim prihodima i rashodima gradskog budžeta od januara do septembra ove godine.

Usvojena je Odluka o Gradskoj upravi, koja podrazumeva uskladjivanje sa novim Zakonom o planiranju i izgradnji, kojim grad preuzima od opština nadležnost nad gradjevinskim inspekcijama.

Na kraju sednice šef odborničke grupe SNS Aleksandar Mirković pitao je kada će odbornik iz Saveza za Srbiju, inače predsednik sindikata Sloga Željko Veselinović podneti ostavku na odborničko mesto zbog sramnog tvita i uvreda premijeke Ane Brnabić.

“Kada ćete podneti ostavku? Vi niste dostojni da predstavljate gradjane Beograda. Vi ste sramota” rekao je Mirković.

Sednica je trajala nešto više od dva sata i obeležila je najviše polenika o otpisu duga Galenici u iznosu od 640.000 evra. U pitanju je otpis potraživanja dospelih na osnovu neizmirenih potraživanja za stanove solidarnosti grada Beograda prema Galenici.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar