Društvo
27.02.2018. 16:58
Mihailo Paunović, Ana Kotur

Beograđani su očigledno

VIŠE POSLA I ZA ORTOPEDE U BANJIČKOJ BOLNICI: Zbog preloma pomoć zatražilo 32 pacijenta

28534836_1524983597619082_1391507151_n.jpg

Beograđani su očigledno ozbiljno shvatili upozerenja da voze pažljivo, pa je i pored klizavih kolovoza i snežnog pokrivača, u noći

Beograđani su očigledno ozbiljno shvatili upozerenja da voze pažljivo, pa je i pored klizavih kolovoza i snežnog pokrivača, u noći između ponedeljka i utorka  zabeležena samo jedna saobraćajna nesreća .Prema rečima Nade Macure potparolka Hitne pomoći , " Hitna pomoc je imala 103 intervencije, od kojih 18 na javnom mestu, a iednoj  a u saobracajnoj  nezgodi lakše je povređen muškarac".

Više posla bilo je za lekare u  Institutu za ortopedsko-hirurške bolesti "Banjica", koji su primili 32 ljudi.

"Ortopedski institut na Banjici je bila dežurna klinika u noći između ponedeljka i utorka kada je bilo pregledano 142 osobe, od kojih je primljeno   32 ljudi. Najveći broj primljenih pacijenata bio je iz Beograda, njih 26, dok su ostali iz unutrašnjosti. Najčešći razlozi dolaska bili su prelomi", izjavila je za Ekspres Vesna NIkolić, PR instituta za ortopedsko - hiruške bolesti.
"S obzirom na vremenske nepogode,broj pacijenata nije drastično veći, a mi smo već navikli da s prvim snežnim padavinama imamo više posla'', dodala je.

Pacijenti koje smo juče zatekli u čekaonicama kažu da na pregled čekaju najviše pola sata.
"Okliznuo sam se na stepenik, dok sam čistio sneg ispred zgrade i povredio skočni zglob. Čekam već pola sata, nadam se da će me uskoro prozvati", rekao je Staniša Vukašinović sa Novog Beograda.

"Pala sam na ulici i dočekala se na ruke, verovatno sam slomila kost nadklaktice, ali doktori će mi reći nakon snimanja. Nisam očekivala baš ovakvo stanje, ovo je kolaps, svuda su gužve, nije baš sve tako prohodno kao što se priča", kaže Jelena Panić sa Karaburme.

Lekari su najteže stizali do pacijenata koji žive u naseljima Čukarice, Palilule,kao i u delovima  Železnika i Sremčice, a najmanje su ih čekali  stanovnici Ripnja, gde su mnogi putevi bili očišćeni.

Republički hidrometeorološki zavod upozorava građane Srbije na ledene dane  u periodu od 27.februara. do 3.marta .  Za petak i subotu ujutru najavljena je čak i  ledena kiša, tako da će građani morati da budu još pažljiviji na ulicama.

NE PROPUSTITE:

AERODROM NIKOLA TESLA SPREMNO DOČEKAO SNEG I HLADNI TALAS: Piste čiste, avioni odmrznuti, red letenja redovan, nema kašnjenja

CELA SRBIJA POD SNEGOM

(FOTO) HLADNI TALAS STIGAO I U SRBIJU: U celoj državi pada sneg, očekuju nas snežni nanosi i do -17

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
5°C
18.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve