VLADA SRBIJE POZVALA GRAĐANE: U situacijama kad vam je pomoć potrebna obratite se budžetskom fondu za lečenje u inostranstvu

VLADA SRBIJE POZVALA GRAĐANE: U situacijama kad vam je pomoć potrebna obratite se budžetskom fondu za lečenje u inostranstvu


Vlada Srbije pozivala je danas gradjane da se, u situacijama kada je pomoć potrebna, obrate Budžetskom fondu za lečenje oboljenja, stanja ili povreda koje se ne mogu uspešno lečiti u Srbiji.

Kako se u saopštenju navodi, svi zahtevi koji stignu odmah se uzimaju u razmatranje i u zavisnosti od dostupne dokumentacije rešavaju se u najkraćem roku.

Građani kojima je neophodno lečenje u inostranstvu mogu da se jave na brojeve 011/2656-384 i 011/3614-700 ili na adrese [email protected] i [email protected]

Podseća se da je 2014. godine osnovan Budžetski fond za lečenje oboljenja, stanja ili povreda koje se ne mogu uspešno lečiti u Srbiji, kako bi se pored novca iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) obezbedila dodatna institucionalna pomoć za lečenje dece i odraslih u inostranstvu.

Država je od osnivanja Fonda, za četiri i po godine, zaključno sa 30. junom 2018, na lečenje u inostranstvo uputila 1.975 dece i za to je platila oko 23 miliona evra, “što je više od četiri puta veći broj dece, i dva i po puta više novca u odnosu na isti period od, na primer, 2009. godine”, piše u saopštenju.

Kako se navodi dodatna sredstva opredeljena su za lečenje obolelih od retkih bolesti, kroz Budžet za retke bolesti osnovan 2012. godine, za koje je ove godine izdvojeno više od dve milijarde dinara ili oko 17 miliona evra.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar