VUČIĆ NA TESTIRANJU NAORUŽANJA U NIKINCIMA: Srbija će u odbranu ove godine uložiti milijardu evra

VUČIĆ NA TESTIRANJU NAORUŽANJA U NIKINCIMA: Srbija će u odbranu ove godine uložiti milijardu evra

Projekat 1.500 plus, Foto: Ministarstvo odbrane Srbije


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će država za potrebe odbrane uložiti ove godine “svakako milijardu evra, možda i više”, što je, kako je rekao, više od svih drugih zemalja u regionu osim Rumunije.

Vučić je u Nikincima, gde je prisustvovao pokaznoj vežbi gadjanja iz streljačkog naoružanja, kazao da će pre kraja godine Vojska Srbije “prvi put posle mnogo godina” imati najmanje osam ili devet modernizovanih aviona MiG-29 koji će biti u letnom stanju.

“Nabavljamo i devet Erbasovih helikoptera H-145 za vojsku i policiju, još transportnih helikoptera Mi-17 pored dva koje smo već kupili u Rusiji, kao i četiri jurišna Mi-35 koje do sada nikada nismo imali”, kazao je Vučić novinarima.

On je kazao i da se razgovara o nabavci još nekih “veoma modernih” odbrambenih sistema ali nije hteo da iznosi detalje.

“Radićemo na novim sistemima, posebno vodjenim raketama, a dogovaramo sa Francuskom za dodatno oružje koje može ići na sistem PASARS. Razgovarali smo i o nabavci naoružanih bespilotnih letelica jer tu naša pamet nije dovoljno odmakla”, kazao je predsednik Srbije.

Po njegovim rečima, cilj modernizacije i opremanja Vojske Srbije je odvraćanje svakog potencijalnog agresora.

“Hoćemo da proguta knedlu u grlu i da razume da bi naišao na mnogo jači otpor nego što očekuje. Zato ćemo ovakve vežbe imati mnogo češće i na to će svi morati da se naviknu”, kazao je Vučić, dodavši da se nabavka novih oružja i oruđa za potrebe VS ne odražava na stanje u budžetu

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar