Vučić: Nećemo dozvoliti da nas ponižavaju

Vučić: Nećemo dozvoliti da nas ponižavaju


Premijer Srbije o najavama iz Zagreba da će blokirati naše pregovore sa EU. Varaju se ako misle da smo uplašeni njihovom argumentacijom

Priznajem da ne razumem uvek hrvatske zvaničnike, i to je najteže što ću o njima da kažem. Trudim se da oćutim na provokacije. Samo neka nas ne diraju, a mi nećemo nikoga kritikovati i napadati.

Ovo je u nedelju u Ljigu izjavio premijer Aleksandar Vučić, povodom poruka hrvatskog državnog vrha da postoji mogućnost da Zagreb blokira pregovore Srbije sa EU o članstvu.

Premijer je rekao da je ćutao i kad su “dozvolili crnokošuljašima da se šetaju po centru Zagreba”, jer je hteo dobre odnose s komšijama:

– Prećutao sam sve pridike, ne zato što sam se plašio, već zato što sam mislio da su stabilnost i mir ključni za region. Nastaviću da se tako ponašam. Ne želimo svoju snagu nikome da pokazujemo, ali nećemo da dozvolimo nikome da nas ponižava. Ako misle da smo fascinirani njihovom argumentacijom ili mnogo uplašeni, grdno su se prevarili.

Vučić je naveo da je zabrinut zbog prava Srba u Hrvatskoj i da EU ne reaguje na neke stvari koje se čine u toj zemlji:

– Da se to događa u Srbiji, reakcije bi već bile drastične.

Osvrnuvši se na tvrdnje opozicije o ekonomskim pokazateljima, premijer je rekao:

– Video sam juče da je Srbija sedma najbednija ekonomija. Pa, u njihovo vreme smo bili najbedniji – rekao je i dodao da je srpska ekonomija “gotovo duplo bolja (nego u njihovo vreme)”.

Povodom pisanja “Informera” o uredniku KRIK-a premijer je rekao da je u Srbiji svako slobodan da piše šta želi:

– Istraživanja su legitimna, ali laž nije. Medijima se neće oduzeti pravo da pišu šta žele, ali nikome se ne može oduzeti pravo da o istoj stvari govori drugačije.

JEDNAKA ŠANSA ZA SVU DECU

Hoćemo da pokažemo da je naša obaveza da stvorimo jednaku šansu za svu decu. Da svako dete iz Rajkovića, Krčmara.., ima dobre uslove za obrazovanje. Ponosan sam što je Vlada rešena da u godinama pred nama obnovi sve škole, domove zdravlja, bolnice, obdaništa, socijalne ustanove… – poručio je Vučić prilikom posete selu Rajkoviću u opštini Mionica, u kome je počela adaptacija zgrade OŠ “Vojvoda Živojin Mišić”, vredna oko 26 miliona dinara. U Ljigu Vučić je prisustvovao potpisivanju ugovora o obnovi Srednje škole “1.300 kaplara”.

(Večernje novosti)

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar