VUČIĆ O PREDLOGU MMF: O usklađivanju penzija odlučiće Vlada, treba zaštititi najugroženije

VUČIĆ O PREDLOGU MMF: O usklađivanju penzija odlučiće Vlada, treba zaštititi najugroženije

(BETAPHOTO/EMIL VAS/)


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da još nije razgovarao sa premijerkom Anom Brnabić o novom modelu isplate penzija i eventualnom ukidanju Zakona o privremenom uredjivanju načina isplate penzija.

On je novinarima rekao da je “uvek za zaštitu najugroženijih” i da Međunarodni monetarni fond (MMF) traži da se drastično povećaju penzije za one koji primaju više od 50.000 dinara.

Takvim povećanjem, kako je rekao, 76 odsto najstarijih sugrađana ne bi dobilo ništa.

“Ne traži MMF ukidanje zakona zato što više voli penzionere nego što volimo mi, već iz nekih drugih razloga”, rekao je Vučić.

MMF je preporučio Vladi Srbije da ukine zakon kojim su penzije privremeno smanjene od novembra 2014. godine, a trebalo je da bude u primeni tri godine.

Dodao je da prema preporukama MMF-a oni penzioneri koji primaju do 25.000 dinara ne bi dobili povećanje ni dinara, a penzionerima sa 30.000 dinara minimalno bi porasla primanja.

Vučić je naveo da će se sa odlukom o usladjivanju penzija sačeti dok se ne vidi kakvi će biti efekti privrednog rasta za tri meseca.

NE PROPUSTITE:

MMF predlaže ukidanje privremenog smanjenja penzija

1 comment

Dodajte komentar
 1. 1
  Dr Miggyy

  НАДВИСИЛИ СМО СЕБЕ НА НИЖЕ?
  Ако је то премијер(ка) она размишља о пензијама као гуска у магли, а не као оне које су ослободиле Рим. Да ли премијер(ка) има мозга? Нема! Нико не тражи смањење примања за 80% пензионера, одакле јој овакво баљазгање. Након величанствених финансијских резултата које хвале ΛV и накарадни премијер(ка), а не сете се да укину свој накарадни и експлоататорски отимачки закон. Колико штампа објављује да су се мислиоци и уређивачи политике у Србији довољно обогатили и покрали шта се може украсти изгледа немају мерку. Мерка им је да остане становништво најбедније, најпослушније и најклимоглавастије у Европи, а на крају су они себи криви за своју беду, глади и јади. За сада умиру око 80.000 пензоса, тенденција је, услед накарадних закона и власти једноумља и једноперсонско управљање, да се тај тренд удвостручи и више од тога. Гласали сте гледајте, а гледајте и унучиће, ако имате чиме. Газде Србије морају да укину свој накарадни гладнистички и убитачнистички закон, да врате предходни закон са двапута усклађивањем пензија са трошковима живота годишње. То (не)драги експлоататори не значи и повећање пензија, уколико трошкови живота, инфлације и потрошачка корпа падају, више о томе у Вучићаризмима:
  * Најгледаније емисије су “Упитник”, када код Вучића гостује Оливера Јовичевић и “Ћирилица”, када код истог “водитеља”, гостује Миломир Марић.
  * Више нико не говори о банкроту Србије. Међувремену банкротирали су пензионери.
  * На гостовањима Вучића на ТВ емисијама, водитељи су остали без речи, боје се да не промукну.
  * Србија је све боље место за живот, каже Вучић. Али, наши млади су мазохисти и надаље “пале” на Запад, празним стомаком за хлебом.
  * Жеља ми је да се политике отарасим. Отарасити се не могу. Тера ме понашање власти.
  * Вода ме ударила у глави. Опрала је моје глупости.
  * Да нисам глуп, доказао сам, да нисам се сложио с њим.
  * Борио сам се против неправде. Правду нисам стигао.
  * Изједначили смо се. Изгубили смо, на крају, сви.
  * Председник ми оте све. Сада живим као да нисам жив.
  * Председник ме “уби”. Узе ми све што имах.
  * Министар ме одбрани. Изгубих и оно што сам имао.
  * Гласао сам за председника. Од обећаног добих ћорак.

+ Ostavite komentar