Društvo
25.07.2018. 16:57
R.E./Beta

VULIN SA KINESKIM MINISTROM ODBRANE: Kina će nam biti od velikog značaja da se pripremimo za nove tehnološke pretnje

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, koji boravi u poseti Kini, sastao se danas s ministrom odbrane Kine generalom Vei Fengheom uz najviše vojne počasti, saopštilo je Ministrastvo odbrane Srbije.
Kako se navodi u saopštenju, Vei je kazao da poštuje srpsku vojsku i "izrazio divljenje" načinu na koji se Vojska Srbije suprotstavila napadima NATO-a 1999. godine.
"Vojska Srbije je veličanstvena vojska, a srpski narod veličanstven narod", kazao je Vei, a prenelo Ministarstvo.
On je rekao da je siguran da će Vulinova poseta doprineti učvršćivanju prijateljstva Kine i Srbije i saradnji u oblasti namenske industrije.

Aleksandar Vulin je kazao da Kina Srbiju ne meri na osnovu broja stanovnika niti njenu važnost ocenjuje na osnovu geografske udaljenosti.

"Kina o Srbiji misli kao o strateškom partneru, kao zemlji koja zaslužuje poštovanje, koja zaslužuje svaku pomoć", rekao je Vulin.

On je najavio saradnju srpske i kineske vojske u oblasti sajber ratovanja, kao i razmenu instruktora za obuku specijalnih jedinica i upoznavanje sa načinom rada najelitnijih jedinica.

"Pretnja koja dolazi iz sajber prostora svakako je nešto o čemu mi ne znamo dovoljno, a Kina je jedna od tehnološki najsnažnijih država na svetu i njihova podrška će nam zaista puno značiti da se pripremimo za potpuno nove pretnje o kojima znamo malo ili nimalo", rekao je Vulin.

Vulin je dodao da je odnos predsednika Srbije i Kine doprineo tome da Kina Srbiju doživljava kao iskrenog prijatelja kome je spremna da pomogne u svakoj oblasti.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
19.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve